Mene terminot mi e krajot na februari jas ako uspeam i ako mozi sakam da go otvoram porodilnoto na denot na poroduvanjeto ako e mozno znaci sakam da odam do kraj nikoja majka nejki da goo ostavi uste tolku malecko i da odi na rabota
И јас мислам 45 дена пред термин. Ти кажаа ли зашто толку рано породилното? И јас сум патолошка, сега ќе поднесувам последно, уште не ми кажале до кога на патолошка, термин ми е 24.1. Прашај да не има некои измени.
Ne mi kazaa nisto isto i na edna moja drugarka i napravija kako mene mn rano i go zaklucija bolovanjeto, podnesov prigovor sega ke cekam odgovor da vidam so ke bidi inace da 45 dena pred termin go otvaraat porodilnoto ama znam za slucaevi koga go otvorile na denot na poroduvanjeto
Здраво, доколку породилното е отворено 45 дена пред термин, а се пораѓаш после тие 45 дена, дали ти пропаѓа породилното?
Девојки отворена ми е патолошка бременост и кога си ги зедов документите од кај матичната, гледам напишале дека извештајот на специјалистот што го однесов (гинеколог) од ремедика дијагнозата била корона инфекција, а не е точно во извештајот дијагноза е заканувачки абортус. Дали е грешка од фондот или новото нормално е тоа?
Секој ден ли има комисија? Мене денес ќе ми кажат дали ќе ми го продолжат боледувањето а до утре или задутре ми е. Ако треба да се продолжи уште, како?
Здраво, дали знаете како и каде се поднесува приговор...на патолошка сум и стигна решение за отворање на породилно 45 дена пред термин. Проблемот е што од старт сум реално 2 недели покасно со термин ама матичниот не потенцирал и не го сменил, и сега испаѓа да ми се отвори породилно 60 дена пред термин. Може ќе се породам после термин 2 недели како со првото дете и нема логика породилно да отворам 2 месеци и повеќе можеби пред термин ...
Каде што си ги поднесувала документите досега таму и приговорот ќе го поднесеш а тоа најверојатно е во фондот во твојот град а инаку во врска со боледувањето на сите што се на патолошка по закон мора да отворат 45 дена пред термин
Девојки, колку најрано може да се отвори боледување? Не сум на патолошка, прашувам за регуларно боледување.
Штом не си на патолошка тогаш 28 дена пред термин ама може и да искористиш две недели од матичен доктор ако ти даде
Како оди процедурата не ми е баш јасно, мене термин ми е 18.02, сега ми се јави матичната дека комисијата ми го продолжила боледувањето дп 04.01 и после дека ќе се активира трудничко (45 дена ппрано). Дали таа потврда треба да ја однесам на работа они да ми го отворат трудничкото боледување сега или кога ќе се породам?
Дали некој што се разбира може да ми помогне: Продолжено ми е комисиско боледувањето. Претходно бев 15 дена. Но од 20-30 октомври бев на боледување, т. е изолација ама мораше да биде боледување. После фатив ковид и исто бев на боледување. Се вратив на работа една недела во ноември , а потоа оак ми отворија заради бременоста. Е сега нели месец дена плаќа фирма боледување. Мене тие месец дена ми ги рачуна збирно фирмата од октомври месец или како? Бидејќи како што пишав во ноември одев некои 10 тина дена на работа. Од финансии не е достапна на боледување е и немам кој да прашам .