Јас од Октомври сум на патолошка во октомври ми исплатија од фирма,во ноември фонд и во петокот зедов за декември
Здраво! Ми треба мала помош, после конзилијарно мислење матичната ми кажа дека треба заедно со копија од трансакциска и лична карта да ги поднесам документите во фондот, за да може да земам плата. Поради мојата состојба ја не смеам да мрдам, мажми треба да ги однесе, од работа не го пуштаат да излезе и немам земено плата за декември. Мене личната карта ми е истечена, исто и пасошот, дали за тоа би правеле проблем? Има ли некој искуство?
Немора да е стрикно маж ти може некој друг ( брат сестра родител другарка) и нека каже дека ти не смееш да се движиш Ти само спремај транцаксиска и боледувањето и прати ги по некого во фонд инаку исплата за декември и јас немам се уште обично пуштаат на крај месец А за лична карта не ми текнува дали носев
Ќе мора да се снајдеме некако Најмногу ми е за личната карта дане прават проблем ама ќе се пробам па ќе видиме Ти Благодарам на одговорот
Не би требало да ти прават проблем...Испрати му и здравствена книшка,личната карта му е за податоци според мене.
Девојчиња дали некоја си носи сама документи во фонд? Овие не ги однеле моите, јас уште им пишувам во фзо они викаат нема документи доставено Освен боледувањето и иср образец носите нешто друго? Фала
Јас секој месец си носам сама т.е маж ми ги носи затоа што јас сум на патолошка и ми рекоа во никој случај јас да не ги носам Првиот пат носиш транцаксиска боледувањето и писмото од комисија во кое ти е наведено од кое до кое дато ти е одобрено боледувањето а образецот маж ми го потполнил во мое име а секој нареден месец се носат само боледувањата и писмото од комисија
Жени , овие моиве не однеле документи веќе 2 месец. Јас мислев од фондот каснат и кога се јавив ми рекоа немате ни поднесено документи. Сега се ковидосаа и 20 дена ќе ги нема . Што опции имам. јас ? Да побарам нови документи од матичната или имам копии да ги пратам тие? Што се од документи ми требаат ? Станува збор за боледување
Мислам кај матичниот нема копии бидејќи кога ги носев документите гинекологот ми кажа оригиналните документи да си ги земам назад.
Од денес ми е отворено породилното. Според матичната иср образецот што го издаде до крај на октомври ќе бидам на породилно, до 20 и некој беше... Се слушнав со пријател од фондот што документи треба да носам следно, ми рече откако ќе се породиш треба извод, трансакциска и иср образецот. А не го прашав, што до тогаш? Месец ипол без плата ќе сум. Искуства? Патем, колку % од плата се зема кога си на породилно, а притоа си бил на патолошка?
До тогаш ќе си седиш без плата...иначе се зема 100 посто од платата, без разлика што си била на патолошка,100 посто од тоа на колку си пријавена
Zdravo jas prviot mesec zemav plata od firma,ovoj mesec minimalno mi pustile od firma a vo fond treba da odnesam dokumenti od komisija odkako pustija plata od firma Me interesira kolku ke bide isplatata od fond ova mi e 2 mesec od pataloska?