Владава сега дава приоритет на други работи. Околу пензиите, минималната плата,горивото и слично. Значи нашето не е нешто итно. А овие новинариве ги напнаја им вршат притисок. Демек не одговорни биле бла бла требало да одлучат до сега. И само ради нив ќе се убрза постапката.
Утре ќе се одлучувало во влада сигурно ќе ги прифатат мерките. Само се надевам дека ќе кажат на пример од понеделник за нас не одма
A kade kazaa deka utre ke odlucuvaat? Zosto od koga slusam utre, utre pa petok, ponedelnik nakraj nisto samo stres mi pravat.
Da odime utre pred vlada???? Da prasame pod koi protokoli ne vrakjaat, koga merkite NE se pocituvaat!
Tie se zadolzitelni, a sto ne se pocituva po firmive toa E dr muabet. Licno jas od doma rabotam a Ako ne vratat ke moram 8 h so maska napikana so kolegi I stranki.... Ako pomine merkava utre a posle sve sto vidov kako diva veterot I sum krajno razocarana od opstata sostojba - ke pomine, patoloska ke vadat 95%. Toa e beter, na teret na fond I Pak doma, niso nema da opravat
Bas toa mislev. Sega firmata ni plakja. Togas fondot ke ne isplakja. Bas togas teret sme za ekonomijata ne sega ama ajde. Pa iskreno i jas ke probam da izvadam patoloska, rizik mi e da odam na rabota. Aj moze nema ni da odlucuvaat utre. Od koga slusame utre, ne bi me zacudelo pak nisto da ne spomnat.
Знаат дека нема да одиме затоа се фатија за нас, зашто сите други штрајкуваа, се бунеа, преговараа… а и да отидеме ќе биде работата “Штом можете тука да се буните може и на работа да одите”.
Можда ќе кажат секој да си се организира како му дозволува работниот процес. Зашто стварно е смешно да Влада кажува во самофинансирачки институции кој оди кој не на работа. Еве за факултетите со препорака ќе биде па кој како сака. Ама какви Одлуки се носат не очекувам логика многу.
Od nervoza me boli I zeludnik I stomak... Jas I sega rabotam, Mast mi iskaca ama momemtot da se vratam vo duvlo na hieni, 7 dusi Bez prozor vo 2x2, klaseri, institucii, stranki, maska, obleka, vlecrnje hrana, pazenje na sekoe.. Znaci bez pardon ke platam I za ovie nepolni 3 meseci sto sum doma
Не ми се верува дека сите мерки ќе ги прифатат овие од комисијата еден куп предлози дадоа да се укинат.
Е ајде де. И тоа цело време го кажуваат на вести аман веќе. Во колку часот утре имаат седница? Што сакаат нека прават веќе, кој може и сака нека вади патолошка кој не нека оди на работа. Бар да потраеше уште некој месец, ама што е тука е.
Утре која ќе има прва инфо, нека сподели овде. Па ќе видиме од кој ден ќе речат да се вратиме на работа.