Jas vi vikam se napnav I zeludnik I stomak me skinaa... Se nabutav blago, soleno, svasta, I sega doprva od toa sto butnav ke mi e tesko. Da se zasramat Ako ukinat vednas za trudnicite!
Preeska na sitel gledav. I kazaa deka GKS gi prifatil site merki. Uste da projdat na vladina sednica za da stapat vo sila. Dali toa znaci deka site se prifateni samo vladava treba da izvesti ?
Така изгледа, ама нели треба и владата да ги прифати исто така, нели одлучуваат и они? Не ми е јасно ништо.
Јас вака го разбирам тоа кризниот штаб ги прифаќа или ги отфрла мерките од комисијата па тие што се прифатени после ги разгледува владата и одлучуваат дали ќе стапат на сила или не
Vekje pod napon, znam deka sto E toa e ama mi e Maka, posebno sto prijatelka koja tocno 2 god se nemase pojaveno na rab (drzavna adm uste vo mart 2020 gi oslobodi a taa podocna zabreenni), se drzna da mi kaze deka toa e treba da se raboti.... Taa deca Si izgleda zimajki 100% Plata, a jas sto rabotam privatno I od doma so merkive RABOTAM, ispagam stetnik... Za nekoj majka za drug makjea, vo ista drsava.
Тоа отсекогаш било така. Бенифицирани се во многу погледи и јас имам другарка која нема отидено 2 години на работа и кога идеше секој месец си земаше боледување за да одмори. За мене боледување било не замисливо. Ама што е тоа е. Таква ни е државата. Термини нема на државно се плаќам приватно, неможев да работам од дома користам боледување... Ќе се стиснат заби за неколку месеци.
Кажаа на вести дека денеска ќе одлучувале. Ќе видиме дали владата ќе прифати, колку пати кризниот штаб даваше предлог полицискиот час да се укине па не го укинуваа веднаш.
Камо среќа.. можда ќе не остават уште некој период како честитка за 8-ми Март. Само ја мислам тоа е завршена работа, треба да соопштат од кога тргаме.
Врз основа на препораката на Комисијата за заразни болести Владата донесе одлука за укинување на одлуката со која бремените жени се ослободуваат од работа и работни обврски со физичко присуство на работното место. Со оваа одлука е прифатена и препораката бремените жени да се вакцинираат.