Ќе треба да одиме на работа. Јас планирам патолошка да вадам, штом ми звонат за работа ќе им кажам на боледување ќе сум па ќе разговарам подоцна со гинекологот што како. Ме интересира може ли некако да се среди да не го отворам породилното 45 дена однапред?
A ako ne ni dadat odma bolovanje. Ke treba da se vratime na rabota. A i od koga treba da se vratime valjda nema odma od utre.
Bas da vidam koa ke mi se javat, Dali ima protokoli ili toa e toa ko za site? Jas maska ke nosam za 60 luge
Stvarno ni jas ne znam sto ke pravam. Ne znam dali ke mozam odma da izvadam boleduvanje. A sigurno od rabota odma ke mi se javat da me izvestat. Na rabota ne sakam da se vratam. Pa ne znam kako da go izvedam toa dodeka ne otvoram boleduvanje. Od odmor da mi odbijat denovi. Navistina ne znam.
Ако сакаат да ти дадат одмор може така, одмор па боледување. Кај маж ми во фирма не може од денес за утре да земеш ден од одмор, мораш унапред да ги известиш.
I jas ne znam sto ke pravam.. mnogu se nerviram. Ne sakam da se vratam na rabota. 6ti mesec sum sega skoro 7mi i rabotam vo fabrika kaj sto se raboti so mn prlavo i znaete vo fabrika cel den na noze nema stolce da se potpres da sednes na 2 min... bucava e mnogu i nikoj ne nosi maski kaj nas na rab. Kazete mi dali postoi sansa doktorot mi pise patoloska i da sedam doma ? Mnogu se nerviram uste malku mi ostana, ne mi se vrakja sega na rabota kaj sto cel den ke sum na noze.
Матичниот би требало да ти отвори, а и на работа можеш да кажеш дека ќе си ги покриеш деновите. Може и од одмор некој ден да земеш.
Споделете искуства со процедури за боледување која ќе вади одма, јас планирам да идам некој период ако се сетат дека постојам и ме викнат .
Da ama maticniot mi se pravi na toso. Me prakja vo drzavna da mi dadat dijagnoza i nz sto drugo a ja sum so indikacija za bolovanje. Ne znam zosto ne otvara toj i na drugi vaka im pravel. Da ne zemaat nekoj procent nesto ako imaat pomalku pacienti na bolovanje?
Во вакви услови треба да и дадат одмор. Во бременост и ненајавено да не се појави мислам дека може да покрие со ГО.
На државна после една недела, што те занесува. На крај земи си од општиот дур се убедуваш со овој. Мене да не ми дадат ќе ги запалам, посебно вака трудна треба да ти пише одма.
Пишете ако некој од утре натаму вади боледување или го пишат на патолошка. Јас ептен сум под стрес од целава ситуација. Идиоти се. Кај на 8ми март најдоа ова да ни го направат. Не сакам породилното боледување да си го изгубам не ми се оди последни месеци на работа..