Па ако не ми среди ништо матичниот и не сакам да се вратам и ќе мора да оставам или ќе ме одјават и што правиме нема 9 месеци боледување после породилно
Плус ниско го носам бебето.. уште тоа ми фали цел ден на нозе јас по дома што сум па едвај се движам од болки.
Ама не мисли така, боледување е плус бремена си. Зошто не би ти дал? Ќе си ги објасниш условите во кои работиш, на крај сменете ги тие матични. Боловање е не е не знам што.
Da ama mene mi treba od ginekolog za neli posle na patoloska. A toj mi kazuva drugi zakoni. I posle od drugi zeni slusnav deka ne dava bolovanje i so indikacija ako si eve vaka ke te prakja na drzavna ke te seta mesto toj da dade.
За ниско поставено бебе и константи болки, ти следи мирување и боледување. Со првата бременост бев тој случај. Отвара прво 7 дена, па носиш крвна слика, прави контрола и продолжува до 14 дена матичен.
Може предлог за на Комисија да ти даде, па тие ќе одлучуваат. Некои викаат електорнски е, некои викаат лично, не сум била искрено.
da ima, jas koga bev bremena koristev boleduvanje komisisko cela bremenost,45 dena pred go prekinav zemav odmor i boleduvanje od opstata maticna, porodilnoto go otvoriv na denot na poragaj.
Пред да ми ги одобрат мерките почнав процедура за патолошка, само што требаше за некој ден да одам на комисија ја прекинавме работата. И сега пак ли треба одново или со старите документи? Јас мислам пак од ново се треба. Утре му звонам на матичниот што како да направим. 6ти месец сум ќе станувам натаму се поголема и не ми се оди на работа.
Шемава со боледување ја разработивме. Јас планирам да почнам, па ќе видам, обично имам болки при пешачење и отекувам во рацете. Ако не се издржува, ќе комбинирам 2 недели дома, 2 на работа. Така бев со првата бременост, едвај се движев, ама се снаоѓав. Коа не оставија на цедило, то е, да ја зајакнеме сеа економијава. Само кој ќе ја врати администрацијата од кафе на работа ме интересира. Мерки за тоа ќе има ли?
Не ти е ризична а сепак матичниот ти пиша патолошка? Те молам сподели цел процес, планирам уште утре директно кај матичниот да барам патолошка, не знам дали ќе ми даде оти е малку таков принципијален човек кој знае дали ќе ми излезе во пресрет.