Не ми е ризична. Гинекологот е многу добар човек навистина ми излезе во пресрет се надевам и сега така ќе биде. Тој е во комисијата и можеби затоа ми помага знае како е целата работа.
Не дава матичниот патолошка, побарај од него боловање и кога ќе ти заврши од кај него после бркај си со специјалисти и комисии. Искрено некад од што сакаат да се факторизираат прават најпрости работи да изгледаат баук. Јас еднаш прашав и матичната беше ОК вика ќе ти дадам што треба и ме прати кај сестрата да ми објасни, за да почне сестрата да ми објаснува дека тоа е некој процес од нуклеарна физика. Со сите немогуќи сценарија, кај нас така сакаат луѓето да комплицираат а за све има решение.
Da ama i za toa treba vreme dodeka najdam drug sto prima novi pacienti. I tesko da najdes nekoj strucen. Eve i da receme sum go smenila posle kolku vreme moze da mi dade bolovanje odma znam deka ne moze.
Ova katastrofa, kaj vo 22h kazuvaat pa i da ne kazivaat od togas pocnuva da vaze, kaj za bremenote se fatija pa sega i sami ke mislime od koga……uzas neviden, trudnica da sede 8h so maska i da izleguva ednas dnevno nadvor da jade bez maska. Se pravat sporedbi so zapadnite drzavi a ne se gledat deka skandinavija ima nad 90% vakcinirani, a nie sme dno, maski skoro i nikoj ne nosi na rabota….
Ovde veke ne se znae koj jade, koj pie. Za prethodnite odluki policiski cas i slichno kazuvaa od zadutre primer ke vazat. Mora da se izjasnat nekako. Zosto samo vaka bremenite da se vratat na rabota nema smisla. Site ne zbunija. Aa pisuvase i za preporakata da se vakcinirame
Не знам кај тебе како е, кај мене кога требаше да останеме дома добивме официјален маил со Одлуката од Влада. И за секоја мерка генерално. Исто ќе чекам и сега. Во Сл весник се објавуваат закони и сл.
Јас сум вакцинирана со две дози Фајзер ама пак ми е страв да одам на работа оти фабриката е полна со луѓе и 20% од нив дали носат маска.
Тоа ми е дилема и мене, ако од утре стартува за моловите.... Мислам претходно беше објавена Одлука од Влада за користење на мерките, залепена е кај гинекологот на врата. Сега веројатно ќе треба пак да донесат акт, бидејќи постои акт што ни дава право да седиме дома. Па ќе треба тој да се објави и достави до сите засегнати страни. Мислам.
Еве баш утре планирав и аларм во 6 да наместам да се спремам и на вакцина прва да бидам Нив ги чекав да препорачаат само.