Pa mnogu rano kazaa, u 22 casot. Sto ne pocekaja barem na polnokj. Ne znam navistina nisto ne mi e jasno. Koga go dadoja predlogot na kolku clenki samo im se javija od firma da gi viknat na rabota, sega nema da cekaat voopsto. Samo idioti ispadnaa sto ne izlegoa da dadat nekakva izjava da kazat od koga sto kako nesto podetalno.
90% е ако си над 15 дена. 80% до 15 и 70% до 7. Значи ако имам 28 дена непрекинато ќе сум на 90% и после ако отворам патолошка таа ќе ми се смета 70%?
Едно нешто убаво видовме од државата и тоа ни го зедоа...... Ко државата да не плаќа.. Фирмите не плаќаат не разбирам што им сметаме..
isto kako sto imas posano 90% е ако си над 15 дена. 80% до 15 и 70% до 7. a patoloska ti e 70% , jas na pocetokov vi fond. barav da mi objasnat zosto e 70% i mi dadoa livce sko sakam da se zalam
А џабе и вакцинирање. Со две дози бев вакцинирана и пак фатив Ковид во 8 недела, 20 дена од кревет не станав, со триста компликации...
Ne znam ne mi se veruva deka 7 dena e 70% isto kolku patoloskata. Posto nekolku pati sum bila na bolovanje taka i mn malku mi odbija.
Колешка ми беше од втор месец до крај на бременост на патолошка. Многу крвареше и едното го изгуби другото едвај преживеа. Близнаци носеше и ја ставија веднаш на патолошка а не на ковид ослободување од работа и земаше секој месец минималец. Значи цела плата не 70%.