Ај да прашам, дали пресно вработена 1/5 месец и кусур(на определено) со договор кој секој месец автоматски ке се обновува (појма немам каков е тој договор) .. Може да земе трудничко боледување..што го викате вие патолошка бременост? (И дали смее газдата во меѓувреме да и го раскине договорот, да ја испушти од работа, поради што зела боледување за патолошка бременост) ? Благодарам однапред за информациите.
A za hematom sledi bolovanje? Jas imam hematom i bas sum vo firma kade sto ima fizicka rabota. A ginekologov mi se pravi na toso.
Обавезно Јас бев месец и пол на боледување ради хематом. Мора да ти даде па после да си одиш комисиски ако треба.
Kade ima vo sluzben vesnik pisano? Jas barav ne najdov, a sega rekoa na vesti na sitel. Znaci oficijalno e. Ama od koga se vrakjaat?! Dali ako vadime boleduvanje treba uste denes da odime da go otvorime?
Ne sakam da odam. Da vidam dali ke izvadam bolovanje. Lele navistina vo tesno sym. Trebase da ni dadat vreme od ponedelnik da pocneme.
Јас извадив боледување и од работа ми рекоа уште од денес да ми важи. Они ги укинаа мерките, а натаму работодавачот одговара и ваљда не сакаат да не плаќаат уште оправдано платено. Мене ме прашаа ако сакаш дојди на работа ако не вади си боледување.