Може општ две недели, користев скоро. Со тоа што после 7ми ден мораш да приложиш крвна слика барем па да има оправдување зашто продолжува.
Boleduvanje od denes ili od utre ke otvarate? Bidejki denes izleze vo sluzben vesnik neli treba od utre da se vadi boleduvanje?
Dali ima nacin na firmata da i vrakjam plata i samo zdravstvoto da go plakjam? Dva meseci se vo prasanje ne znam dali bi prifatile tqkvo nesto
Gledam deka si vo tesno. I bas mi e zal. Samo da ti kazam deka i ako go smenis maticniot noviot maticen ne moze odma da ti dade boleduvanje trebalo da pomine vreme. Sum pominala niz ova i takov odgovor dobiv. Samo ne znam kolku vreme treba da pomine najdobro da se konsultiras so nekoj sto gi razbira ovie raboti. Zatoa ti rekov ako zemi dve nedeli boleduvanje od opst maticen a za toa vreme pravi sto ke pravis vo drzavno pojdi da sredis rabota za da moze i patoloska da izvadis tie se specijalisti sigurno i vo komisija se. Ako ne uspees vo drzavna togas pravec sistina ili remedika.
Немаш некој близок да те пријави во фирма тие два месеци, да му плаќаш само здравствено? Јас за синот бев во образование на замена, два месеци пред да се породам ми истекуваше договорот, се договорив во книговодство таму и во фирма на блиски во ист ден да ме одјават и пријават и не го изгубив породилното.
Pa imam edni lugje sto se mi rod i drzat firma pa ke vidam so niv dali ke sakaat da prifatat takvo nesto.
I sega samo prva smena smeeme da odime na rabota ili i prva i vtora? Oti znam ne smeat trudnici da odat nokjna pa me interesira dali moze samo prva da se odi
Женски патолошка е 70% од основица на плата или просек уназад? Во ни една рачунка не ми се совпаѓа исплатата нивна, се јавив во фонд стандард ме изигнорираа. Фала
Втора смена не се рачуна ноќен труд. Трета смена не смее, и тоа имаше во закон наведено и исклучоци кога е сепак дозволено.
Mene mi se javija vcera i jas se naprajv na toso demek neznam od koga treba da pocnam pa ne slusna na vesti mi rekoja na 9ti trebase na rab da si... I pocnav od denes..
Внимавај да не те извисат, законски мислам дека 3 дена ако не се појавиш на работа ти следува отказ. Ама ти најдобро си ја знаеш ситуацијата, ако можеш седи си.
Ama dokolku jas otvoram boleduvanje oni ne smeat da me otpustat dodeka sum na boleduvanje plus bremena so toa mozam da ti tuzam ako me izvisat taka.
Најдобро е да им се јавиш бидејќи можат да ти дадат отказ. Како што кажа членката 3 дена ако не се појавиш отказ даваат.
Pa utre e tret den od ukinuvanje na merkite. A oni do 4 rabotat znaci zavrsile i nemam kako da gi kontaktiram. A ako denes otvoram boleduvanje ke smeni nesto, nema da mozat utre da me otpustat?