Ама ако овие денови како ќе ти ги наплатат кога не си на работа, како ќе ги оправдаш. Јас уште вчера си извадив боледување. Извади си мислам дека нема ништо да направат, не знам како е во вашата фирма.
Што толку се мислиш, мерките се завршени, трудниците се враќаат на работа и тоа е тоа нема друг начин. Отвори си од денес боледување од општ матичен, во меѓувреме смени матичен гинеколог па следно од него боледување барај, па пробај за патолошка. Вака само се нервираш и не знаеш на што си.
Смеат ако си на определно време, те ако ти истече договорот за време на боледувањето има право да не ти го продолжи со тоа што веднаш ти прекинува работниот однос а тој е покриен ќе каже дека немал потреба од тебе зошто си на определено. Од искуство блиска личност истото и го направиа и не ја известиа дека и е раскинат договорот за одма да се пријави во друга фирма и го изгуби и правото на породилно зошто имаше прекин. Подобро јави си се и соочи се со нив бар ако имаат таква намера да си се пријавиш одма на др место. Поздрав
Otvoriv boleduvanje kaj opst maticen. Ke teram taka dve nedeli pa ke kombiniram potoa so ginekolog. Utre ke vrtam vo covecki da gi izvestam deka sum na boleduvanje
Зависи какви се газдите на фирмата, ти кажувам и на мојата блиска личност не и се веруваше што направија па консултација со адвокати и на крај се испостави не му може ништо зошто со самото истекување на договорот има право да не ти го продолжи. Се зависи од нив ако не се бездушни како да ги кажам незнам. Биди си во комуникација со нив за секој случај освен ако не ти се од доверба па да немаш гајле. Поздрав
Кога ке имаме исплата на патолошка да не имате инфо знам дека е рано ама ајде да не им се згреши па порано да пуштат нешто на породилното веќе била почната исплата
Znaci ne ti e tocna informacijata. Od mojot opst maticen imam zemano do sega 2 nedeli max i sega koga otvoriv mi rece max 2 ned ke mi dade a potoa da kombiniram boleduvanje so ginekolog.
Jas denes koga otvoriv boleduvanje se osekjam pomirno. Epten bev pod stres i se nervirav poslednive tri dena. Utre ke im vrtam vo covecki da gi obavestam deka koristam boleduvanje, mislam deka ne postoi sansa da me odjavat dodeka sum na boleduvanje a dogovorot seuste trae.
Dobro moze zavisi do doktorot. Ne znam sto da ti kazam. Mojava doktorka izleguva vo sosret i ke mi dade 2 nedeli i rekov kicmata deka me boli mnogu ne mozam da se dvizam i toa mi go pisa.
A posto ke go menjam ginekologot me interesira noviot ginekolog posle kolku vreme on moze da mi dade boleduvanje? Slusnav deka trebalo da pomine izvesno vreme, me interesira dali posle 2 nedeli koga ke mi pomine boleduvanjeto od opst maticen ke mozam vednas da otvoram uste 2 nedeli od ginekolog?
Ovaa doktorka sto ti izleguva vo susret prasaj ja za ovie raboti kako odat taa mora da znae sepak e doktor. Zosto i jas planirav da go smenam ginekologot i prasuvav na drugo mesto mi rekoja mora da te vodime kako nas pacient barem mesec dena pa posle bolovanje. E sega Dali me izlazaa kolku e tocna informacijava i jas ne znam.
Of ne znam, mozno e i da ne e tocno. Oti ako epten imas nekoj seriozen problem zarem ke te drzi mesec dena bez da ti izdade boleduvanje i ke odis taka na rabota vo bolki? Ne veruvam