Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Знам дека е поодамна објавава, ама дали си сигурна дека е така, дане е просек од цела година, а и тука да е вклучена исплатата од патолошка зошто тие месеци од фонд земаме плата или си иде стандрад последната година на колку си пријавен просек 100% од тие плати без тие исплати од 70% од фонд?
    Ич не ги разбирам овие работи

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.216
    Немам искуство со патолошка ама од темава што имам читано, нема врска што си била на патолошка...за породилно се рачуна како да си земала цела плата...разгледај низ темава ќе најдеш мислења од други членки со искуство каде што го потврдуваат истово

На Anchita, januari19 и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  3. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Kaj mene i od firma nosat, i jas baska si nosam sama vo fondot, neznam kaj deugite kako e. I jas ne znaev deka nosat od firma i mi kasnea mnogu i koga se javiv vo fondot da prasam mi rekoa deka moite dokumenti se vo red samo cekaat i da firma da im odnesat. Togas doznav i jas deka i jas i firma nosi dokumenti vo fond.

4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    8.574
    Значи два пати се носат дпкументиве еднсш ние, еднаш фирмата.
    Јас ништо не сум запознаена со процедурите ќе се распрашам како треба да постапам.

5. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Kaj mene e taka, neznam dali kaj site e taka. Jas moram sekoj mesec da vrtam vo firma da gi potsetuvam zosto me zaboravaat.

6. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Кај мене тие носат јас ништо не однесив, имав исплата прва значи ок е. Ова со фондот е се хаос ништо конкретно нема

На Verce28 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  7. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    271
    Девојки, од ваше искуство, кога би се вратил нормален мирис и вкус на некои нешта (кафе, месо, риба, цигари...) кои се предизвикани од бременоста?

8. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    So fondot e strasno i ako nemame ligje u fondot ke si cekame. Jas za platata od noemvri cekav duri do sredina na februari mi ja pustija. Zivci izkinav.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    680
    Здраво девојчиња, може ли инфо кога најкасно треба да се однесе специјалистички извештај кај матичната за продолжување на боледувањето од 15 дена, па знам после тоа се бара конзилијарно за патолошка. Пример на 21ви отворено боледување од матична, за негово продолжување кој датум би требало да се даде извештај од специјалист? Кога праќаат матичните на комисија денот кога завршува нивното боледување или порано? Заборавив да прашам.. фала :f:

10. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Јас на 2ри март отворив боледување од матичната, на 7ми однесов крвна слика, 10ти бев на специјалист и утредента им го однесов извештајот за да го пратат. На 15тиот ден кога ми завршува боледувањето од матичната они го праќаат до комисијата денеска се јавив ми одобриле 30 дена до 16ти април.
    Овие дати по кои треба да се водам за достава на крвна слика и извештај ми ги кажа сестрата кај матичната.

На sakam bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Мојата матична ми вика секогаш бар ден унапред да поднесе пред датумот на истек на боледувањето, а извештаите ги земам претходно неколку дена. Сега на пр до 20.03 ми беше боледувањето бидејќи се паѓаше Недела мораше Петокот да поднесе, а јас извештајот го земав Средата.
    Позз

12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    8.574
    И овие матичниве сите си прават како сакаат тие.
    Гледам нема едни правила и да речеме сите се придржуваат до нив.
    Ова од секого различно искуство слушаш.
    Правилно е како твојата. И јас му зборев на матичниот порано да се пратат за да добијам одговор нели до истекот на боледувањето.
    Ама матичниот ми речр тоа со сестрата среди. И еве јас што дека порано и го однесов мислењто таа наумила да го прати дента кога ми завршува боледувањето, и готово.

На Bibi_23, sakam bebe и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  13. An angel

An angel Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2019
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    142
    IMG_20220322_182055.jpg

На Алек*** и sakam bebe им се допаѓа ова.
  14. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    680
    Ви благодарам на сите :sun:

15. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    611
    Да ве прашам јас имам боледување од кај матичниот гинеколог 15 дена и сега ми го продолжиле 1 месец. Ме интересира платата преку работа ќе ми биде или преку фонд

16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Јас бев денес на работа, прикрварив па отидов на гак.Ми дадоа извештај со назнака строго мирување и боледување.Отидов кај матичната она ми вика морам да го отворам боледувањето од денес,а јас бев на работа и се куцав.Како и да е,ми рече на крај на месец да одам да се договориме за каде да ми даде упат за контрола,за да ми се продолжи боледувањето.зарем тој извештај од гак не е доволен да ми го продолжи на цел месец боледувањето,треба да мирувам а не да шетам по болници и шалтери,па уште ми вика може нема да ти треба,а ова е 4ти пат да прокрварувам.ме изнервира ептен.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    8.574
    Не е до неа такви се процедурите.
    Мора денес да ти го отвори боледувањето поради тоа што извештајот е со денешен датум.
    Мене пример боледувањето ми го отворија со вчерашен датум дека на гак бев вечерта а матичниот толку доцна не ми работи.
    А во однос на другото прашање тој извештај не е доволен зошто тој е за ова сега боледување.
    Потоа со упат идеш повторно да те видат и даваат друг извештај за продолжување на боледувањето.
    За жал такви ни се процедурите.
    И јас пред некој ден се заморив по вратине во болница. Кога вадев конзилијарно. Печат оф ваму , печат од таму... малтретирање е.
    Мм беше на работа и немаше кој да ми трча па морав сама.

На Eli23 и macalavica им се допаѓа ова.
  18. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.354
    Допаѓања:
    15.666
    Мами ќе може ли некоја од вас да ми каже коклку време чекате одговор од комисија за боледување дали и колку ви одобриле?
    Вчера мојава матична го пушти до комисија, а мене боледувањето од неа ми е до утре. Се мислам утре ако не ми јават тоа значи дека во понеделник би требало да одам на работа?!?

19. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    8.574
    Какво одење на работа. Ќе си чекаш одговор. Сите чекаме такви се процедурите глупави.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Ооо коса ми обеле од нив Петокот поднесивме уште нема еве, по една недела и кусур даваат одговор.