Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.354
    Допаѓања:
    15.666
    И како терате? Почнувате со работа? Тој дел ме буни

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Нее си седам дома, воглавно одобруваат и нема прекин си продолжува од денот кога завршува претходното

На Erika.greeneyes и V.N. им се допаѓа ова.
  3. An angel

An angel Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2019
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    142
    И кај мене доцнат со одговор, ме збеснаа од работа, денес не отидов, немам одговор, утре втор ден .. неоправдан

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alekce5

Alekce5 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Devojki ve molam za edno info, jas sum na patoloska, do skoro doznav deka od rabota boleduvanjata ne mi gi odnele vo fondot za zdravsto, pominaa 3 meseci, minatata nedela gi odnesov za januari, fevruari i mart mesec vo fond za zdravsto so toa sto mi rekoa ke mi gi preflat do krajot na mesecot,
    denes imav edna isplata od ministerstvo za finansii kade dobiv samo 11.000den zbesnav, ve molam kazete mi sto da pravam, im pisav i na e-mail nema nikakov odgovor, a ne se ni javuvaat:x:sweat::^)(facepalm)

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.752
    Види со фирмата. Мене ми згрешија работни саати.Мислев од фондот е , пошто моиве викаа пријавено е боледувањето.
    Дури средив , дур исплатија :(

6. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    217
    Чисто информативно, мене комисијата ми даваше одговор за ден, два, кога имаше многу случаи на корона само се чекаше по 3,4 дена. И секогаш одев на преглед на конзилијарно една недела пред да ми истече боледувањето.
    Така да барајте си од матичните да ви закажуваат во среда, недела пред завршување на боледувањето, иако ова сите го знаат и нз зошто само дополнителни стресови ви ствараат.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alekce5

Alekce5 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Off, od rabota mi kazaa deka e se vo red i da si vidam vo fond za zdravstvo :(

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.752
    И мене така ама кога отвориј поубаво, не било така

9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.574
    Не е до нас. Јас и го однесов порано конзелијарното сестрава пак се запна дека ќе го испрстела на денот на истекот на боледувањето.

@V.N. ќе им кажеш на работа дека ти е продолжено боледувањето само чекаш да ти го испратат. Не мора да им кажеш дека чекаш одговор.
    Јас така постапив(Секако ќе ти биде продолжено со датумот што треба).
    Иначе обавезно ќе ме викнат на работа.

10. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.574
    Девојки 30 дена сме на терет на фирма, после на фонд?
    Јас знам вака да не е нешто сменето.
    На работа ми кажуваат други работи

11. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    611
    И мене ме интересира. Јас имам 15 дена од матичен и 30 дена од комисијата со тоа што боледувањата од комисијата ми се поделени на две по 15 дена. Незнам како ќе ги рачунаат тие 15 дена посебно а тие 30 како посебно боледување или првите 30 ќе ми платат од работа а другите од фонд незнам се испобунив ххаха ако знае некој да не оправи

12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.574
    I jas kako tebe prvo imam 15 dena pa direktno 30. Ama mene ovie 30 dena ne mi se podeleni.
    I sega ne znam kako ke najdat resenie ama treba 30 dena firmata da gi plati a samo 15 fondot. Bidejki do 30 pokriva firmata koga nadminuvas 30 veke fondot.

13. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.354
    Допаѓања:
    15.666
    Добро а знае некој колку кратат? Сите имаме исто изгледа и јас сум 15 дена од матичен и 30 од комисија. Дали за тие 15 дена исплаќаат 90%, а за следните 30 дена 70% или е поинаку?

14. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    217
    Првиот месец е од фирма, 90% пуштаат, се после тоа е од фонд - 70%.

На Erika.greeneyes и V.N. им се допаѓа ова.
  15. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    611
    Епа ако 15 дена плаќа фондот мене после тие 15 дена ми е предложено да отворам породилно значи ќе ми скратат 70 посто за 15 дена а останатите денови дека од породилно ќе ги платат нормално. Изгледа на крај ќе видиме како ќе биде

16. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    И јас сум на боледување од 1 март.Прво 15 дена од матичен,а потоа од 16 март до 16 април комисиски.Вчера ми се јавија од работа и ми кажаа дека од 1 до 30 март 90% ќе ме исплатат они,а остатокот фондот само не знам колку исплаќа фондот.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivast

ivast Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    67
    Дали има уште некој без исплата од Фонд за февруари за патолошка бременост? ☹☹☹

18. Сан@31_s_o

Сан@31_s_o Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Mene sekogas od podnesuvanje dokumenti vo fond za 10 dena mi pustaat isplata

На ivast му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Сан@31_s_o

Сан@31_s_o Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Nekogas i po nedela dena se ceka za odgovor od komisija takva e procedurata taka da znaj si deka sekogas prodolzuvaat i nema potreba da te napnuvaat od rabota ne im e moralno odma da im podneses dokument

20. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    Здраво. Јас користев боледување од матичен 2 недели и сега користам уште две од гинеколог. На 11ти ми истекува 2 недели боледување, а матичната ако сакам да ми се продолжи ќе даде предлог на 6ти за 7ми април да одам на комисија. Ме интересира како оди тоа со комисија? Кога се излегува на комисија колку доктори има, те прашуваат нешто? Ако да, што? Јас навистина не сум запознаена а сакам да пројдам за да го продолжам боледувањето па ако некој знае нека ми пише. Имав болки и лежев во болница и според тоа ми отвори две недели матичната. Не ми е ризична, изгледа имам бактерија или инфекција во урината и затоа имам болки. Чекам резулати од уринокултура и брисеви па ќе видиме.. имам шанси да пројдам на комисија?