Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.075
    Како оди процедурата во приватна клиника да ти дадат мислење за патолошка? Си одиш нормално на преглед или посебно се закажува и се плаќа?

2. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361

И мене тоа ме интересира. Оти јас со таква намера отидов во систина на преглед и кога се јавував потенцирав дека ми треба мислење. Ама докторката не ми даде рече па матичната нека ти даде она нели е специјалист. И на крај платив 5000 ден за 5 мин преглед и не добив мислење. И сега извештајот не ми важи ништо..

3. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Здраво девојки, јас бев до сега на боледување со мислење од специјалист од ГАК еднаш 30дена, еднаш 15 и сега ме праќаат на конзилијарно во среда без закажан термин со приоритетен упат...Јас сум со скратен цервикс 23мм, 31 недела и шифра О47. Прашањето ми е што се прави на тоа конзилијарно, те прегледуваат ли, постои ли шанса да ме одбијат да не ми продолжат? Ве читам уназад и се ми е измешано веќе :worried:

4. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    На конзилијарно те прегледува еден доктор која дава мислење и ќе ти кажат кога да отидеш да си го подигнеш документот каде ќе бидат потпишани тројца доктори кои констатирале дека треба да бидеш на боледување.
    Мене бременоста ми ја водат во Ремедика и со мојата докторка се пишувам и на вибер за било каква консултација и од таму со секоја контрола си добивам извештај.
    Бидејки имаш реален проблем мислам дека ќе ти дадат и од ГАК продолжување на боледувањето.

На Sandra@T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Фала ти многу на одговорот @januari19 :l:
    се испопаничив искрено што како ќе биде, ми доаѓа мене скоро секоја недела прегледи и ашкање по болници, од советот мирување ни м не остана :(

6. nikolovskaaa1

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    Ми го продолжилее! Се радувам. Само не пишува што документи треба да приложам за да ми се продолжи пак? Не пишува ни конзилијарно дека треба

Прикачени фајлови:

На cinderella.red, Sandra@T, januari19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    217
    Ти пишува контрола на 30.04, тогаш ќе одиш на преглед и ќе ти продолжат

8. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    217
    Само поправка, на Гак веднаш го даваат мислењето за боледување и извештајот

На Erika.greeneyes и Sandra@T им се допаѓа ова.
  9. nikolovskaaa1

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361

Да но зар само со преглед ќе ми го продолжат? Нели е тоа малку

10. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Ako odis na GAK na konzilijarno, maticnata treba da ri dade upat(ete imas prioriteten) i lista od Bukurest obavezno. Tamu te gleda 2 min na eho, zema merki od bebe, i da im naglasis deka si so skraten cerviks za da pisat vo izvestajot. Od tuka ke ti go dadat izvestajot i go nosis kaj maticnata, taa go prakja na komisija i ti se javuva koga ke bide odobreno, odis kaj nea si go zemas boleduvanjeto i tolku. Ako vo slucaj orimas kleksani, potenciraj im i toa da ti pisat vo izvestajot za da mozes da refundiras pari.

11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.574
    Така е процедурата ама ти не мора да чекаш до тој датум. Може да одиш неколку дена порано со упат од матичен на контрола.
    Кај мене вака беше претходниов пат. И сега така ќе одам порано неколку дена.

12. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    А каква е таа листа од Букурешт? Клексани не примам ок ми беа ддимерите сега ги мерев.

13. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Znae maticnata za taa lista, bez taa nema da te primat na konzilijarno. Ako nemozes da odis do kaj maticnata, neka ti ja slikne i prati, taka ke te pustat. Toa e kako dokaz deka treba da odis na komisija.

14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.574
    Jas bev na kozilijarno prethodniot pat samo so upat od maticen nisto drugo.
    Eden doktor bese tuka za prodolzuvanje na patoloska i toj mi go dade konzilijarnoto mislenje stavi pecati od trojca doktori. Ne ni bea tuka drugite dvajca.

15. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Хаос е значи се…матичнава ми вика ти дојди само по упат приоритетен и фаќај врски зошто ќе ти треба, она ќе ми дала што да однесам од извештаи

16. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    217
    Таа листа, е всушност мислењето од Букурешт, од кога до кога е последното боледување, за да знае комисијата од конзилијарно што да стои на извештајот и нивното мислење.
    Тоа се уствари овие слики погоре што ги праќаат членките.
    Кога одиш прв пат не се носи, затоа што и го немаш тоа мислење, секој нареден месец си го носиш
    Не знам зошто сите викаат барај врски, без врски ништо итн итн, 7 месеци бев на патолошка со ниедна врска

На Erika.greeneyes, Sandra@T и Verce28 им се допаѓа ова.
  17. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Neka proba clenkata, pred moi oci vratija nekolku sto nemaa i nemozea da ja dobijat maticnata za odma da im prati, sekoj mesec odam i gledam sto se slucuva. E sega moze za prv pat da ne treba kako sto kazala clenkata pogore, ne se sekjavam, ama i jas koga nema da ja izvadam odma vikaat dali imam lista od bukurest. A za pecat da, odma stavaat tamu tri kako od trojca doktori.

18. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Врска да сум барала дека немам термин со приоритетен упат ќе одам …фала ти многу на одговорот ❤️

19. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    А добро ако те вратат назад што понатака…мене ми е боледувањето до 17.04 нема да имам кога повторно да одам…извинете ве испогњавив со прашања

20. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Ako odis prv pat mozda nema da ti treba listata od bukurest kako sto vika clenkata, ama ti prasaj ja maticnata za sekoj slucaj a posle sekoe naredno odenje na GAK za konzilijarno ke ti treba. Nema da te vratat ako gi imas upatot i listata.