Izvestaj ili konzilijarno kolku den pred komisiskoto vadite? Bidejki nekoj veli deka moze i edna nedela a maticnava moja ne me infotmira ubavo izgleda. Ako komisiskoto mi e do 22 , maticnata go praka izvestajot ili konzil.okolu 3 dena pred bidejki sega neli ne e na denot komisijata odma da kaze tuku se ceka, e sega koga se pravi izvestajot ili konzilijarnoto primer 18 april ili moze 15 april??
Јас го извадив конзилијарното мислење во понеделник штом завршив таму веднаш го однесов на матичниот, наредниот понеделник бев на комисија.
Дали со серклаж следува патолошка? Јас поднесов приговор и ми рекоа при крај на месец да доставам конзилијарно ама не ми одговорија на писмено на приговорот,ке и побарам на матичната да ме прати на гак за конзилијарно,ама дали ке сакаат да ми дадат,зашто серклажот го правев во Систина.
Sleduva, rizicna bremenost e so lezenje, mora da ti odobrat. Koga ke odis na konzilijarnoto, oonesi go otpusnoto pismo od serklazot, i tamu ke im napomenes i ke im go pokazes otpusnoto pismo i oni ke si napisat vo izvestajot deka si so serklaz. Posle komisijata ke vidi i ti prodolzuva bez problem.
I za da ne cekas guzvi na GAK, ke im kazes na salter deka si so serklaz i odma ke vlezes, sepak nie imame privilegija.
Дали ова се однесува на нас? Ќе треба на комисија да идеме со физичко присуство, нема да се праќа електронски веќе? Или за нешто друго се работи, пошто не сфатив баш. Ако сака некој да ми одговори.
Девојки, дали секој месец се оди на конзилијарен преглед? Или Комисијата од Букурешт после тоа дава мислење за продолжување на боледување?
Од кога ова? Сега со укинување на мерките? Баш ќе ја прашам треба утре да и однесам на матичната за продолжување. Едит: сега и се јавив рече немале писмено известување сеуште.
Девојки јас прв пат сега извадив конзиларно... Дали каснат со исплатите? Или одма имате исплата Др. Месец за овој ?
Здраво мамички, дали може инфо после колку време од примена потврда од фонд ја имавте првата исплата?
Девојки после конзилијарно колку ви одобруваат боледување? Јас имам еднаш 30 дена сега ми го продолжиле уште 15 дена и потребно е да извадам конзилијарно за продолжување.
Јас сега прв пат бев со конзилијарно 30 дена ми беше продолжено. Деновиве пак треба да одам, да видиме сега колку ќе ми го продолжат.