Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Ако ти се продолжува боледувањето од фобд ти исплаќаат од 25.04 до 25.05. Ама незнам зошто да не ти го дадат тоа кај матичната ти стига од кај матичната го зимаш и си го носиш кај тебе во фирма во сметководство , мене денес ми одобрија за од 18.04 - 18.05 го земав од кај матичната утре да го однесам во сметководство

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573
    Па така беше и кај мене до сега. Е сега овој пат не знам зошто вака нешто како демек од фзо и рекле на сестрава кај мстичниот претходниот месец имало некои корекции во боледувањата па да ни ги давс по истекот.
    Јас вртев во фонд да се распрашам дали е така.
    И никој не ми дигна слушалка цел ден.

3. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Па јас мислам дека не е така , незнам зошто така ти кажала , јас имав поднесено на 18ти , и немав никаков одговор сабајле отидов до букурешт да видам што е работата , стандард нели ми го затуриле предметот и во 3 саат имав одговор кај матичната дека е одобрено од 18.04 до 18.05, го земав денес за утре од сабајле да го однесам во сметководство.

Последна измена: 26 април 2022
  4. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    @macalavica dobra li si? Bebusot kako e?
    Kako pomina denes?

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Девојки ме интересира следново... Кога се носи мислење/извештај на Комисија во Фонд за продолжување на боледување се носи унапред или на на ден кога има Комисија?
    На пример ако Комисија има во среда, а мене боледувањето ми е до петок Извештајот го носам денови пред среда или среда, или кога ќе ми помине датумот на боледување па Комисијата одлучува следна недела и за деновите кои се поминати?
    И како работат кога ќе им се погоди неработен ден? Дали немаат воопшто таа недела или менуваат ден само?

6. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Како што ја прашав мојата докторката комисија има секој ден. Мене боледувањето ми е до 30.04. Вчера бев за конзилијарно и вчера го однесов да го пратат на комисија од кај матичната.
    Најчесто го носам извештајот неколку дена пред датумот на истек и добивам одговор пред датумот на истек до кога ми е продолжено.

7. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Јас како што знам на ГАК комисија има само во среда

8. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Девојки да ве прашам нешто тие што имате отворено предвреме породилно....на боледувањето ми пишува датум од 26,04 меѓутоа не пишува до кој датум. Сега ми се јавија од фирма дека не можеле така да го однесат боледувањето во фонд бидејќо морало да пишува до кој датум ќе траело породилното?! Треба да го сменам породилното кај матичната, грешка ли е или овие од фирма нешто не се во право?

9. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Мене така ми кажаа кај мојата матична. А еве до сега секогаш пред истек ми го продолжувале.
    Само што не ми се јавуваат од кај матичната морам јас да ги барам.
    Да не има повеќе лекарски комисии кај мене се исти членови се во комисија.

10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Вчера ме изнервираа ептен, боледувањето ми беше до 30.04 поднесов приговор ми рекоа усно донеси конзилијарно,бев вчера на гак ми викаат ааа неможе,конзилијарно давале над 60 дена боледување до 60 дена само со извештај од специјалист се продолжувало, ме пратија во амбуланта 36 па од таму во 28 па пак назад во 36,ме прегледа една докторка повеќе од 30 години немаше,не кажа ни збор,2 минути ми даде обичен извештај со совет за мирување и боледување.Денес отиде мајка ми на Комисија и рекле има писмен одговор со продолжено боледување до 15.05 за продолжување да доставам пак Конзилијарно.На гак ми рекоа дека бидејки прв ден на боледување ми е 22.03 до 22.05 не ми следува конзилијарно мислење, како ке извадам за да им доставам пред 15ти незнам.Ми се смачи веќе многу ме изнервираа,не се знае кој е луд кој збунет.И таа смотана докторка не сакаше ништо да ми каже за бебето само се измалтрњтирав да се возам до Скопје,и таму изгубив повеќе од 2 саати од врата на врата.

11. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    За Комисија во Фонд значи електронски го праќа конзилијарното матичната неколку дена пред истек? Тоа ми е битно зашто во Фонд знам дека решаваат еднаш неделно па да не се оставам последен ден, да си планирам преглед унапред. Мислев дека јас ќе треба да го носам или некого да праќам ама штом може електронски супер.

Фала ти многу.

12. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Ви даваат патолошка до крај на бременост?

13. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Офф леле се изнамачи стварно. А ако идеш на прегледи по приватниве клиники, зашто не прашаш таму да ти дадат. Знам дека со преглед платен потпишуваат и конзилијарно мислење. Барем да спасиш нервози и идење и по Ск.

14. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Документите ти ги доставува матичната по електронски пат пред истек на боледувањето , јас на конзилијарно одам средата пред да ми истече боледувањето, и откако ќе ги испрати за ден два треба да има повратен одговор на маил кај матичната исто , во случај да немаш неколку дена одговор отиди си лично во букурешт зошто мене пред некој месец ми ги земале на разгледување и ми ги изгубиле ми настана голем проблем и среќа газдата ми излезе во пресрет инаку ќе летав од рабога ради неписмените што се таму.

15. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Во Куманово сам си ги носиш на Комисија документите матичен не ги праќа електронски.

16. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Сега кога ке одам на контрола за серклажот и за 2 скрининг ке прашам во Систина дали можат да ми дадат,и дали го наплаќаат плус тоа.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Идиоти , јас откако сум на боледување секој месец имам стрес што од ГАК што од комисија за продолжување .

На Erika.greeneyes и macalavica им се допаѓа ова.
  18. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Мене првото конзилијарно ми беше од систина бидејки сум со ивф , ама проблемот настана после затоа што требало и извештаите што треба да им ги доставувам нив кога ќе им текне да ми бидат од систина ,е сега терминот кога требаше да си одам на регулар преглед и оној за кога треба да доставам документ за продолжување не ми се совпаѓаа , а јас неможам на две недели да одам во систина на преглед , поготово не ако нема потреба и затоа матичната ми закажа за на гак за конзилијарно за да можам да им носам извештаи од гак , а во систина си одам регулар на прегледи

19. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Ti sekako moras da odis poslednata sreda pred istekot na prethodnoto boleduvanje. Znaci ako boleduvanjeto ti e do ponedelnik, ti odis prethodna nedela vo sreda na konzilijarno (ova zboram za na GAK), tamu ti davaat izvestaj i toj izvestaj odma go nosis kaj maticnata, a ona elektronski go prakja na komisija. Posle nekolku dena ona ti se javuva i ti kazuva do koga ti e prodolzeno boleduvanjeto i odis kaj nea si vo zimas i go nosis vo firma.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Mene da, na pocetok zaradi merkite za kovid, posle iskrvarev od hematom i pravev serklaz, taka da do kraj ja teram patoloska.

На Nela_21 и Bebence29 им се допаѓа ова.