Мислам дека со преглед нема да ти наплатат, инаку ако идеш за тоа само го напаќаат околу 3000 како за преглед. Ти пошто си ј со серклаж кај нив барај да ту дадат без да плаќаш плус.
Da prasam, znaci bremena sum so invitro, e sega jas ne koristev boleduvanje od transfer, tuku od pozitiven test, pa ne kazav deka e invitro. No po boleduvanje od maticen so sifra 0.20 bev za izvestaj za sledno boleduvanje i muruvanje na GAk, tamu mi dadoa mislenje i komisiski mi e odobreno so istava sifra. E sega vo meguvreme, ivf specijalistot mi vkluci kleksani, pa morav pak na GAk po izvestaj za kleksani i togas sfatija deka e ivf i mi dopisaa: graviditas post Ivf et ET. Prasanjeto mi e dali koga ke dobijam nov izvestaj za prodolzuvnje na boleduvanjeto od GAK za komisija, ke mi se provlekuva na komisiskiot izvestaj ova za IvF, ili moze specijalistot na gak da go zamolam da ho trgne. Realno, ne sakam na rabota dotolku da znaat deka e ivf koga ke nosam boleduvanje i izvestaj od komisija. Mozebi e glupo sto ve prasuvam, ama sepak sakam da ne spodeluvam so firma od 100 luge
На извештајот и конзулијарното ќе ти пишуваат, а на боледувањето од матичен и од комисијата ке стои дијагнозата само односно 020 или заканувачки абортус. Така да немаш гајле за на работа нема да се гледа
Мене и на работа ми го бараат решението од комисијата. На сите ми е ист опис. @Nela_21 мене од почеток ми е со 020 +ивф а сега 049 +ивф.
Ti blagodaram Mene na prviot izvestaj od Gak ne mi pisaa ivf, samo sifrata 0.20 i mislenje za boleduvanje i miruvanje poradi sukrvica na spekulum..... I prvovo resenie od komisija stigna cisto samo so dijagnoxa 0.20. Ama po istekot na 30 dena, koa ke mi davaat nov izvestaj, stom e dopisano, znaci i na komisisko ke stoi ☹️ znaci nema spas
У копирање грешка е направена у Извештајот и готово. А не знам и дали некој би се замарал со тоа. Ич да не ти чуе на работа што мислат, ти гледај бременоста да си ја истераш со лесно.
Кај мене во конзулијарно и извештај стои секогаш ивф а еве на комисиското немам, исто и мене ми го бараат на работа ова од комисија. Различно пишуваат
Женоо не се замарај дали ке те дознаат дека инф. Глеј си здрава бременост да истераш. Денес има многуу со инф, и во фирмата со 100 луѓе сигурно има уште 1-2. Не гледај на тоа дека ќе те дознаат дека инф, туку биди среќна што си успеала да останеш бремена. Уживај си во бременоста и не се замарај.
Na rabota go nosite prvo komisiskoto pa na kraj mesec boleduvanjeto od maticnata ili zaedno so boleduvanjeto?
Јас заедно им го носам ама не на крај штом ми одобрат од комисија го земам од кај матичната и ми го дава и боледувањето од нив
Женски дијагнозата која недела ви ја смениа? Јас сум сега 020 и сум 19+6 недела, ама докторот како што ми кажа од 24 недела треба да се смене 047 да биде. И сега нешто ми кажа што не сватив као со новата дијагноза матичната треба да ми даде боловање 15 дена ама не ми е логично зошто да се прекинува матичната да ми дава ме испобуни скрос, секако ќе идам ќе прашам кај матичната ама дали имате вие вакво искуство? ❤️
Za prvite 15dena, izvestaj mi dade ivf doktorot, naredni 15dena beduvanje od maticnata(toa bese posle pozitiven test) a posle maticnata sama me prati na konzilijarno i si odev vo drzavna sekoj mesec.
Наредниот извештај ќе ти биде со друга шифра. Исто како што правиш и претходно ништо не се менува освен шифрата под која ќе те водат.
Незнам која е улогата на матичната тука, ама јас користев 15 дена прво од матичен гинеколог, после ме прсти на ГАК и таму со шифра 020 ми дадоа плус 30 дена боледување, после тоа пак на ГАК со шифра 047 и ми дадоа само 15 дена боледување. За следно боледување ако сакам да продолжам сестрата од кај матичната ми рече дека требало да биде конзилијарно мислење. Тука по форумов прочитав дека ако одиш на козилијарно они давале над 60 дена, колку е тоа точно незнам
Нешто е збркан докторот и мене нелогично ми беше, ќе си продолжи се само нова дијагноза што меша матични незнаѓ
Јас од почеток на бременост сум дома, и до сега сум со конзулијарни ама месец за месец даваат конзулијарно. Го поминав тоа со 15 дена од матичен и 30 дена со извештај само, следно е секогаш со конзулијарно ама месец за месец. Мене ова ме збуни дека треба се смене дијагноза после 24 недела зошто неможе нели да ме водат заканувачки абортус туку предвремено раѓање е веќе, и дека матичната 15 дена ќе ми отворела. Нема никаква логика затоа мислев ако некоја има искуство вакво. Ти кој недела го почна боловањето?
И мене матичниот ми кажа дека после 24та недела треба да се смени дијагноза од О20 во О47, ама како што го разбрав само на извештајот треба да се смени од специјалистот, а не на ново и тој да ми отвара со нова дијагноза. Мене сега само што ми продолжија по втор пат комисиски, само 15 дена, до 9ти Мај. Следно треба да носам конзилијарно со првата дијагноза, бидејќи сум 20+4 и веројатно после тоа наредното разбрав дека веќе треба да се смени со новата шифра.