Оффф незнам која недела бев бе Денес почнувам 26 недела а од 10 март користам боледувања, прво тие 15 дена од матичен, па до 25 април бев на едно од 30 дена и сега користам друго од 15 дена од комисија. Сакам уште 30 дена да успеам да извадам до 10 јуни, мене термин ми е 11 август и страв ми е да не ме стават автоматски на породилно 45 дена пред термин ако одам сега со конзилијарно зошто си имам одмор за користење
Мене сега ова што ми е продолжено боледувањето од месец дена со друга шифра ми е, не ми е веќе 020. 25 недела сум.
И си одеше дирекно како до сега нема што матичната да се меша веќе во боледувања нели? Таа праќа и комисиски со конзулијарно си е И која недела ти сменија дијагноза?
Нее јас сега баш тоа се распрашувам овие денови дали автоматски се отвара породилно пред тие 45 дена, ама добив одговор дека не туку да си одам до последно до кога ке ми одобрат од комисија патолошка па одма после тоа одмор си отворам не било автомаски така да не се секирај тие ќе ти одобруваат патолошка до тие 45 дена со препорака да се отвори породилно, а после тоа користи си го одморот, така и мене ми е планот ❤️
Исто си одам како до сега со упат од матичен во државна, таму извештај и конзилијарно ми даваат. Скроз истата процедура @Cloverrrr сега гледам дека си се едитирала. Дијагнозата сега на ова боледување ми е сменета 24/25 недела бев. Претходно шифрата ми беше 020
Фала ти мила мене сега уште ова значи ми е по стара следно ке бидам 24 и некој ден веќе и по новата дијагноза ќе треба ❤️
a kako boleduvanjeto neli nemoze ako primer e do 10.05 da ti go dade boleduvaneto zatvoreno predvreme vo april?
Не го затвора секако е комисиски, нон стоп ми го дава пред време односно штом ми одобрат од комисија за цел месец унапред. Друго е кога е од нив отворено и на крај го даваат тогаш ( од матичната мислев)
Znaci prvo si go zemas komisiskoto i go noses, a posle gi noses boleduvanjeto od maticnata koga go zatvora za toj period( bidejki ako e komisiskoto do 08.05 maticnava mi go zatvora pa otvora novi so novoto komisisko)Tocno li te razbrav?
Не не наеднаш ми ги дава и двете и комисиското и од нив ова за патолошка зборам. Штом добиам одговор од комисиско идам кај неа и двете ми ги дава, не се чека да заврши тој месец или таа рамка до кога е одобрено, зошто се знае до кога е од комисија и мстичната истото ти го издава пред време, не е исто како и обично боловање кое се чека да заврши па да ти даде од кај нив(матична). пиши ми лп ако не ме свана ❤️
Девојки здраво, ве молам за инфо ако некој знае како се исплаќа боледувањето на патолошка? 90% или 70% Знам дека сите боледувањата што се над 30 дена одат на товар на Фонд и се со 90%, меѓутоа дали патолошка спаѓа во истата група или за неа важат посебни стапки
Imam edna zena jas tamu, mi rece navodno im bil smenet direktorot vo fondot pa zatoa imalo zastoj, ama pa ne moze za edni da ima zastoj a za drugi da nema. Koj gi znae sto pravat, nas samo ne maftaat za zal