Директорот им е сменет веќе неколку месеци, барем мене ко што ми кажуваат и затоа каснеле со исплати наводно
Нема да те стават автоматски, кога ќе и препорачаат на матичната да то отвори трудничко ти ќе ја прекинеш патолошката и земи си одмор. Мене ми е термин крај на јули а во исто време од ист датум сме почнале да кпристиме боледување со тебе.
Здраво женски сакам да прашам дали каснат и колку каснат за исплата за патолошка ? Мене треба да ми е ова прва исплата од фондот.
Мислам на крајот на месецот исплаќаат. И јас чекам прва исплата, звонев прееска во фонд да прашам тие ми рекоа од Скопје пуштаат, ние не знаеме кога пуштаат, ама сеуште е рано, до крајот на месецов ќе исплатиле.
Mene prvite tri plati mi gi kasnea pa mi gi pustija posle 4 i pol meseci odednas, da ne te cudi ako kasnat.
E toa nikoj ne znae zosto kasnat. Milion pati im se javiv i samo me lazea deka do krajot na nedelata ke bidat pusteni.
Jas na forumov go najdov brojceto, neznam na pamet koj e, ama prolistaj po temava ili prasaj nekoja clenka moze go znae.
Ми пуштиле пари сега видов, сигурно вчера пуштиле. Мислев на крајот на месецот, ама добро е и сега таман на време.