Нема. Денес се јавив во фонд да прашам, ми се раздраа на телефон. Као непречено одела исплатата Како нам да не ни требаат пари за живот...па и уште и криви сме што прашуваме
Девојки дали сами си ги носите боледувањата во фонд или ви ги праќаат од фирма?И дали 1 месец или 2 плаќа фирма па после фонд?
Мислам дека првиот месец ти го плаќа фирма а после е од фонд.Мене документите од фирма ми ги носат.Зсвиси од фирмата.Прашај си кај тебе во фирма како е. Мене ме интересира дали од фонд праќаат пари секој месец или чекаат да се соберат од 2,3месеци па после одеднаш е исплатата?
Стварно не знам јас сеуште не сум преку фонд затоа прашав дали ги носат од фирма или сами.Како што читав погоре изгледа како ќе им текне така прават.
Мене еднаш ми се има случено да ми пуштат наеднаш за два месеци инаку останатите пати за секој месец ми исплаќаа редовно освен овој месец што каснат многу.
Од мое искуство не чекај дали ќе им текне и дали сакаат од фирма, прашај ги унапред за да си знаеш ако они не, да си ги носиш ти. Мене не ми ги однеле од фирма, а јас мислев ги однеле па се комплицира после со задоцнети документи.
И кај мене пуштиле ама нз дали имаат некоја грешка многу мал износ имаат пуштено. Да им ѕвонам во фонд да прашам?
A samo eden mesec plakaat od firma taka?I sto se sluci posle odkako kasnea so dokumentite ti prefrlija pari ili ne?
Да само еден месец плаќа фирма од почеток на боледување потоа фондот. Ми исплатија од фондот за среќа иако речиси десет дена задоцнија документите, се јавив неколку пати и различни одговори добивав но на крај имаше исплата. А од фирма не ми беа исплатиле за цел месец само за 15 дена, мислеле фирма плаќа само 15 дена па се објаснував и ми ги исплатија и останатите 15 дена.