Девојќи дали некоја од вас беше денес на комислија за продолжување на боледување јас денес бев и ми кажаа дека не може да се издава боледување и сите не вратија и кажаа да ни завршат овие и сите трудници се враќат на работа сега нз како да си го продожам има некаде да поднесам некакво барање или било што
Како може да се враќаат сите трудници на работа? Невозможно е тоа. Имаме извештај од конзилијарно дека треба да сме дома, а не на работа а и за такво нешто треба официјално известување да од министерство и фонд. Ако е така, тогаш нема да има ни комисии во клиниките за да ни издаваат извештаи. Може нешто погрешно си разбрала.
Јас вчера бев на конзилијарно, документите треба да ги однесам на комисија деновиве до 01 ми е боледувањето. Како може да кажат за сите така ? Не сме сите со иста дијагноза. Бај д веј уште немам исплата од фонд сега прв месец чекам. Незнам дали да им звонам да прашам до кај се или да си почекам.
Немаше комисија формирано не сум погрешно ништо разбрала сега ке звонам во фондот да бидам што ке кажат знам дека има различни дијагнози и јас не сум од тие што седат за џабе дома ама ете не ни продолжија сите не вратија
Јас сега зборев со матичната, за две пациентки баш добиле продолжување денеска. Се слушнала со комисијата и и рекле дека работеле комбинирано, дел со пациенти, дел електронски одобрувале.
@Bebce ❤️❤️❤️ не разбрав дали ве вратија заради тоа што системот не им работеше или ви ги одбија боледувањата и пратија документ кај матичен дека ве одбиваат?
Не во болницата не вратија не ни дадоа докторите потписи и не дадоа конзилијарно мислење а на тие што имаа конзилијарно за два месеца овој месец докторите не и дадоа потписи значи немаме докумнети за во фондот за поднесување
Во кочани прашавме само кај нас ли е докторите рекоа во цела држава е исто има инспекција затоа што секоја трудница користи патолошка и јас баш се побунив викам кај мене не проблем да има и инспекција јас мора да сум дома значи не седам дома за џабе вика не е до нас така е кажано на сите и никој не сме да даде потписи и толку сите што бевме таму се вративме и сега нз што да правам вика сега за сега сите се враќате на работа
Јас досега не сум земала од приватна ама имаше членки што имаа пишувано дека земале од приватна клиника.
Ама како може на сите. Јас еве имам оправдана причина да не одам на работа. Не од што јас така сакам. Така мора. Што е до мене јас уште денес би се вратила на работа. Па и да не ми дадат боледување. Би пријавила. Па нека повикаат комисија. Е сега ако немаш оправдана причина не знам како оди. Оди во друг град.
Пишав повеќе пати дека и јас не седам дома за џабе и јас имам оправдана причина ама еве не дадоа како и да е ке се оправам дакав само да слушам дали и некој друг го има иститот проблем
Или пријави ги или оди во друг град за да си скратиш нервози. Јас цела болница би ја кренала на нозе.