Mami edno prasanje Na 26ti gi podadov dokumentite vo fond za isplata za period od 16-31/08/2022. Tamu imam drugarka, taa mi gi zede dokumentite i gi isprati samo mi rece deka dodeka ne prefrlat pridonesi od rabota(plata da pomine) fondot ne gi razgleduval dokumentite. E sega vcera imase plata, koga da ocekuvam isplata od fond? Znam deka mnogu docnat, prvpat podnesuvam, samo info otprilika da ne znaete.
Мене никокаш не ми доцнеле секогаш зимам на 12 или 13 зависи кој ден се падне а плата зимаме до 5 најдоцна е сега за првиот месев треба прво решение да ти стаса па исплата
Па можеби ти го донеле подоцна јас прашав и во фондот тогаш и ми кажаа прво се праќа решение па потоа исплата и така и беше, како и да е важно е да има исплата
Можно е, мене после втората исплата ми стаса. Јас имав уште на 17 август исплата за јули. Провери дали ти е сè во ред со документите.
Прееска се јавив рекоа дека од нив имало налог за исплата на 29.08, е сега како оди тоа и колку време треба за да ги имам парите не знам.
Здраво, дали на конзилијарно мислење за патолошка бременост ве прегледуваат или само даваат документ?
Zdravo, imav od maticnata izdadeno boleduvanje 15 dena, a potoa mi go prodolzija na komisija uste 30 dena. Sega firmata treba da mi gi plati tie 15 dena a ostanatire fondot taka? Prasuvam bidejki denes pustija plata no kaj mene nema nisto na smetka..
Тоа треба да видиш со матичната, за кои дијагнози може да ти пише боледување 15 дена. Секако ќе биде неповрзана дијагноза со бременост.
Не фирмата треба да ти плати за 30 дена а другите 15 од фонд и доколку остануваш и понатаму ке е фонд сњга за овие 30 дена треба фирмата да ти плати 90%