Ако имаш мислење од специјалист не може матичната паметна да се прави. Инсистирај на боледување, ако не, нов матичен.
Нај трагично е што сестрата се прави докторка и не дава боледување ,па сега чекам да видам што ке направи со докторката ,ако не барам нова матична
Земи 15 дена од гинеколог, па 15 дена од општ матичен, па повторно 7 дена од гинеколог. Е после идеш комисиски. Месец за месец.
Да најбитно е мешето а знајте мене матичната со ми рече дека боледување дава само за крварење и тоа 3 дена, а ако сакам за подолго време да ме пушти со упат во мој термин да ми напиши специјалист.А јас два дена сум со повраќање од кревет одвај станувам и од толку напнување почна да ме боли стомакот значи на работа бев 3 саати и едвај издржав си дојдов дома и ми вика не ти се следува.И како да земам јас боледување ?
Ќе си го смениш матичниот одма. За крварење без проблем може да ти даде 15 дена. Апсолутно сум против за се нешто на приватно да се трча, системов(бидејќи не функционира) како не научи одма да си ги дадеш парите на приватно.
А која е сестрата па таа да не ти дава ако докторот одлучи дека треба да ти дај боледување.. Имам слушнато за сличен проблем шо докторов рекол да се направи нешто нз и јас шо некој документ ( несакаше да ми кажи женава шо документ) и сестрата рекла ама докторе ова неможи вака и излегол и и рекол ти шо си сестра епа бркај си ја таа работа а не мојата и ја запачатил.. А иначе можи да чекаат да слушнат срцева акција па да ти пишат после оти и мене така ми напраја јас по природен пат ама со заканувачки абортус бев и од ск ми пишаа да мирувам и прво несака ми рекоа дури нема срцева акција неможиме ништо ко се слушна никаков проблем не ми напраја.. Земи од кај општиот за почеток одмори или земи си одмор па е ти пиши сигурно чим си инвитро
Мислам дека сега им е дозволено 7дена најмногу 15 на општите Здраво, Прашав на работа документите си ги доставувале тие до фондот шо би значело дека има можност во август да си земам платичка или ќе си чекам 3 месеци ??
Јули.. колку дена плаќа фирмата ? оти мислам дека 1 недела во јули од фирмата и е платено ако е 15 дена од фирмата