Не е кај сите во исто време ама ако има нешто ќе пишам. Минатиот месец на 14ти добив јас, претходно на 17-18.
Da se koregiram, i kaj mene imalo na 14ti bas sega proveriv. Neznam zosto mi se uvrti deka na 12ti bese.
Дали за патолошка документи за исплата носевте сами во фонд или од фирма електронски ви ги праќаја? На 05.09 ми се поднесени документите електронски од фирма за плата за август сеуште немам исплата, од фонд ми викаа немало документи доставено лично да се однеле
Па или ти или фирмата треба да ги однесете документите во фонд. Ако не одат од фирма, треба да одиш ти.
Nekoj firmi ne gi nosat dokumentite ako sj gi odnela veke vo firma pobaraj te si gi i odnesete gi sama zosto i jas taka mislev ke mi gi odnesat cekav 3 meseci i na kraj mi kazaa od firma trebalo sama da si gi nosam taka da prasaj vo firma dali ti se odneseni
Здраво Колку проценти од плата се исплаќа за време на патолошка бременост од Фондот? Некои пишуваат 70-80%, но мене исплатата што ми стигна е помала. Плата од фирма земав 34.000 ден, а сега од Фондот ми е исплатено 21.300ден. Фала Ви однапред.
70% е патолошката. Осигурана си на 34.000? Ако си осигурана на 34.000 јави се во фонд да прашаш зошто е направена ваква грешка.
При утврдување на износот кој ќе ти го исплаќа Фондот, гледаат просек на плата во изминатите 12 месеци и од тој просек ти исплаќаат 70 %