Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Со патолошка законски треба да отвориш породилно 45 дена пред термин па затоа членката прашува дали ќе треба бебето да го остави на 8 месеци.
    Единствено решение за да не отвориш породилно толку рано е да земеш 2 недели боледување од матичен или да користиш одмор.

На Bebence29 и Sofronko им се допаѓа ова.
  2. arsicka

arsicka Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, едно прашање имам тука сум нова може и низ групата да е дискутирано тоа не видов убаво. Се водам како патолошка бременост и последното комисиско боледување ми е дадено до крајот на овој месец и на истото пишува заклучно на крај не стои отворено да донесе ново конзилијарно , што е во основа два месеци пред терминот за породување. Што би требала да направам? приговор да поднесам до комисијата односно до одлуката за заклучување? не можам ниту породилно толку рано да го отворам ниту има таква потреба, Колку што знам законски 45 дена треба да го затворат боледувањето пред термин не 70 дена

3. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Mene mi dadoa 15 dena od maticen,bev na komisija mi prodolzi za ushte 15 dena.taka li davaat na pocetok ili po 30 dena komisijata? I mi pisuva da se javam na pregled pred istekot

4. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    655
    И мене првиот пат после боловањето од матичен ми дадоа 15 дена.После тоа ми даваа секогаш по 30. Како пишале така јавувам се на контроли,нема да имаш проблем.

5. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Dqj boze naredno na 30 dena d ami dadat.Jas sum so dijagnoza 020 i me zacudi da ne mi go prekinat,posle ova plus imam eden spotan pozadi mene

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Таква е процедурата, прво 15 дена па после по 30. Нема да ти прекинат, не се грижи.

На Bebence29 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  7. hapyygirl

hapyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Zdravo feminki

jas sum bremena 6 mesec i sum na neopredeleno sakam koga ke vlezam vo 7 mesec da ostanam na patoloska dali nekoj od vas ja znae procedurata koi dok mi se potrebni i dali 45 dena pred poragaj ke moze da go otvoram porodilnoto i dali moze da dobijam otkaz za vreme na patoloska bremenost ili za vreme n boleduvNje

На Boni22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Jas bev 15 dena od maticen pa bev za izvestaj na specijalist i vcera se sostanuvase komisijata i mi prodolzi za 30 dena. Se zavisi izgleda od komisijata. Inaku i jas sum so istata dijagnoza 020. I kaj mene pisuva deka treba da se javam na kontrola pred istekot.

9. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Mene me zacudi kako samo 15 dena i mnogu se plasam da ne slucajno sledno ne mi prodolzat patoloska

10. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    @Bebence29 И мене ми е исто 15 дена од комисија ,сега сум пак на контрола па ќе видиме што ќе се случува.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Ne veruvam da ti prekinat. Ne se plasi. Koga imas izvestaj od specijalist nema kako da ne ti prodolzat. Mene me zacudi deka 30 dena mi dadoa, oti znam prvo davat 15 pa posle na 30. Taka e vo poveketo slucaevi. No mozebi kaj mene ima vrska i rabotnoto mesto na koe rabotam. Jas rabotam so mogu jaki hemikalii, hemicar sum. Mislam deka se gledaat.

12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Не бе душо зависи како ќе им се погоди изгледа денот.И јас работам со такви глупости и имам ризична работа за бременост па 15 ми дадоа првпат,се надевам 30 ќе биде сега.

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Во пракса вака даваат најчесто - прво комисиско 15, па после на 30 дена. Ама и мене летоска исто ме изненадија и првото комисиско ми беше 30 дена. Не се секирајте, ако имате уредна документација поткрепена со соодветни извештаи од специјалист/конзилијарно нигогаш не прават проблем за трудници

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Ke vi prodolzat sigurno na 30 sega. Ne veruvam da se tolku nesovesni i pak da stavat na 15 dena. Treba da miruvame a ne po lekari da setame non stop.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Не одете сами. Нека оди друг за вас. Јас и претходната бременост и сега никогаш сама не сум одела туку мм.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    So dijagnoza 0.20 sum.pa aega sum pak na specijalist za 2 nedeli pa kje vidam shto kje bide...

17. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    I jas rabotam so hemikalii ama toa nema vrska nikoj ne gleda i ne prasuva ako sama ne kazes.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    I na spicijalist ne odese? Za na komisija jas ne nosev. Ama na lekar za izvrstaj bev i me pregledaa.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Mene me prasaa kade rabotam koga bev na spicijalist za izvestaj. A i vo dokumentite za komisija si pisuva kade rabotis. Pa si pomisliv gledaat. Kako i da e tie gledaat najmnogu sto ima napisano spicijalistot.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    За на комисија мислев. За на специјалист одев, мора да те прегледаат.