Со патолошка законски треба да отвориш породилно 45 дена пред термин па затоа членката прашува дали ќе треба бебето да го остави на 8 месеци. Единствено решение за да не отвориш породилно толку рано е да земеш 2 недели боледување од матичен или да користиш одмор.
Здраво девојки, едно прашање имам тука сум нова може и низ групата да е дискутирано тоа не видов убаво. Се водам како патолошка бременост и последното комисиско боледување ми е дадено до крајот на овој месец и на истото пишува заклучно на крај не стои отворено да донесе ново конзилијарно , што е во основа два месеци пред терминот за породување. Што би требала да направам? приговор да поднесам до комисијата односно до одлуката за заклучување? не можам ниту породилно толку рано да го отворам ниту има таква потреба, Колку што знам законски 45 дена треба да го затворат боледувањето пред термин не 70 дена
Mene mi dadoa 15 dena od maticen,bev na komisija mi prodolzi za ushte 15 dena.taka li davaat na pocetok ili po 30 dena komisijata? I mi pisuva da se javam na pregled pred istekot
И мене првиот пат после боловањето од матичен ми дадоа 15 дена.После тоа ми даваа секогаш по 30. Како пишале така јавувам се на контроли,нема да имаш проблем.
Dqj boze naredno na 30 dena d ami dadat.Jas sum so dijagnoza 020 i me zacudi da ne mi go prekinat,posle ova plus imam eden spotan pozadi mene
Zdravo feminki jas sum bremena 6 mesec i sum na neopredeleno sakam koga ke vlezam vo 7 mesec da ostanam na patoloska dali nekoj od vas ja znae procedurata koi dok mi se potrebni i dali 45 dena pred poragaj ke moze da go otvoram porodilnoto i dali moze da dobijam otkaz za vreme na patoloska bremenost ili za vreme n boleduvNje
Jas bev 15 dena od maticen pa bev za izvestaj na specijalist i vcera se sostanuvase komisijata i mi prodolzi za 30 dena. Se zavisi izgleda od komisijata. Inaku i jas sum so istata dijagnoza 020. I kaj mene pisuva deka treba da se javam na kontrola pred istekot.
@Bebence29 И мене ми е исто 15 дена од комисија ,сега сум пак на контрола па ќе видиме што ќе се случува.
Ne veruvam da ti prekinat. Ne se plasi. Koga imas izvestaj od specijalist nema kako da ne ti prodolzat. Mene me zacudi deka 30 dena mi dadoa, oti znam prvo davat 15 pa posle na 30. Taka e vo poveketo slucaevi. No mozebi kaj mene ima vrska i rabotnoto mesto na koe rabotam. Jas rabotam so mogu jaki hemikalii, hemicar sum. Mislam deka se gledaat.
Не бе душо зависи како ќе им се погоди изгледа денот.И јас работам со такви глупости и имам ризична работа за бременост па 15 ми дадоа првпат,се надевам 30 ќе биде сега.
Во пракса вака даваат најчесто - прво комисиско 15, па после на 30 дена. Ама и мене летоска исто ме изненадија и првото комисиско ми беше 30 дена. Не се секирајте, ако имате уредна документација поткрепена со соодветни извештаи од специјалист/конзилијарно нигогаш не прават проблем за трудници
Ke vi prodolzat sigurno na 30 sega. Ne veruvam da se tolku nesovesni i pak da stavat na 15 dena. Treba da miruvame a ne po lekari da setame non stop.
Не одете сами. Нека оди друг за вас. Јас и претходната бременост и сега никогаш сама не сум одела туку мм.
Mene me prasaa kade rabotam koga bev na spicijalist za izvestaj. A i vo dokumentite za komisija si pisuva kade rabotis. Pa si pomisliv gledaat. Kako i da e tie gledaat najmnogu sto ima napisano spicijalistot.