Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Na majka mi koleska patoloskata ja istetala samo so specijalisticki izvestaj, i ne odela na pregledite tuku mazot i odel i kazuval deka ona lezi nemoze da ja donese na pregled. Ama toa e odamna mozebi togas mozelo taka.

2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Леле леле не се нормалниии.Господ напомош во државава ако немаш пари за нешто недај боже ко што ни е ажурно здравствово.Нека,ќе си одам у државна ќе си чекам ред коа влезам тогаш ццц.Како оди таму за преглед за конзилијарно ќе сака да каже некој

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Со упат, со термин. Не се чека многу, брзо прегледуваат и одма се завршува работа.

На Lavica2602 и Starchild им се допаѓа ова.
  4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Za sramota! Ova prvpat go slusam, da naplakaat 10.000mkd za tri potpisi.. Ccc.. Gospod napomos da ni e na site, vo ovaa drzava se e mozno.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.392
    Приватна болница е не знам зошто ве чуди што било толку пари.
    Не им плаќаме придонеси па да даваат попуст.
    Ова не е една од оние работи за кои нема на државно, па да мора да се оди на приватно, досега сите што сум слушнала зеле конзилијарно од државно, ако одиш на приватно се знае дека приватно ќе плаќаш, како е државата крива тука или приватната болница.

6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Не е тоа муабетот дали е крив некој,туку дека цената е превисока за едно ехо и 3 потписа

На Lavica2602 и Ceneva им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    I jas go delam istoto mislenje deka e premnogu. Kolku znaci samo ja koristat makata na lugeto toa e sramota.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Така е. Државата е должна да ги контролира цените и на приватниците (нашата држава тоа не го прави) бидејќи ова сега кај нас што се случува со приватните клиники е класично профитерство. Истото се случува и со производите во маркети, па и со услугите во кафичи и ресторани. Не знам дали ги следиш Мои финансии на Инстаграм ама баш вчера имаше интересна дискусија дека моментално кафето во кафичите во Македонија е поскапо отколку во кафичите било каде во Европа... Значи кај нас безосетно се удира врз грбот на народот во време на криза без никаква контрола од надлежните.

На Ena0310, Alita, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Mila kaj nas koga bile rabotite vo red. Nikogas. 30 godini samostalni samo kradat nitu gi gajle za narod ni za nisto. Ova e banana drzava vo koja ziveeme za zal. Jas pravam razlika ete na primer srbija sto ni e sosed. I tamu se oseka kriza ama vakvi zloupotrebuvanja nema. Tamu zdravstvoto funkcionira na drug nacin ne kako kaj nas. Mozes na privatno ako sakas ama koga ke dojdi momentot za poradaj samo na drzavno. Jas nemam slusnato nekoja da se ima porodeno vo privatna klinika. Verenikot mi e srbin i gledam so se desava tamu. Lekarite rabotat na privatno i vo drzavno plus. I koga doaga momentot za poragaj te praka na drzavno i te poraga tamu. Nema takvi koristenja od privatnite kliniki kako ovde. Sigurno ne im e dozvoleno.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MarijaA1998

MarijaA1998 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Zdravo zenski me intresira dali nekoj zel preku fond jas od 7 mesec sum na bolovanje prvite dva meseci zemav redovne no ovon mesec nema. Seuste pozdrav

11. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    nisto novo, ama kaj nas nikoj ne se buni. druga rabota jas koga bev minatiov mesec vo drzavna se iznerviraa deka sme bile so prioruteten mnogu i resija veke da ne primaat so prioruteten nego so upat so termin samo a termini nema zatoa sega zakazav mesec dena odnapred inace malce falese site da ne izmarsiraat i da ne pratat doma pa i jas da idam na privatno za konzilijarno( ne daj boze)

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Здраво, дали сега го признаваат мислењето од приватните болници? И дали се чека во букурешт за продолжување на патолошка или сеуште е преку меил?

13. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Признаваат да од приватни.Не е веќе преку меил,со физичко присуство е.Испрати го сопругот на комисија не оди ти

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не сум сеуште бремена али сепак фала ти на одговорот. :)

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Одма се завршува работа во Букурешт ама секако обврска е да оди некој, попрактично беше по мејл.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Poisson

Poisson Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    14
    Ama kako be moze da ne primaat so prioriteten? Ne mi se jasni! Koga nema termin dve nedeli unapred za toj den,nie sme im krivi?? Duri se somnevam deka terminite si gi cuvaat za nivni luge!! Za sto plakame nie zdrastvo be cccc sve otislo !!

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vaa

Vaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    274
    Zdravo devojki ,dali nekoja znae za patoloska bremenost koj prosek od plati se zema od 6ili 12 meseci i kolku se isplaka

18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Зошто не се нормални ете затоа,кога сакаат тогаш работат,како сакаат така прават.Јас успеав да фатам термин ама еден ден пред комисија да треба да се јавам,што ќе правам ако не ми дадат конзилијарно незнам

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    70% од платата на која си осигурана се исплаќа.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    ova odamna ne e drzava nie plakjame ama koj znae kaj idat tie pari