Имам електронско банкарство, проверувам стално ама и минатиот месец ми доцнеа околу 21-22 ми пуштија.
Ti pisav taka zasto jas ne primetiv na 11ti,posle nekolku dena vidov. Najverojatno pricinata e toa sto pisa Ena, zavisi koga prefrlile pridonesi od firmata kaj sto rabotis. Valjda.. Ludnica e cela drzava.
Здраво мајки Денес ми пуштија 4000 ден на сметка за патолошка но тоа не е 70 %. Прашав културно и ми велат исплатата редовно си тече. Дали на некоја се има истото случено. Инаку од септември сум под фонд само 1 исплата..
isto i mene mi se sluci za cel Oktomvri samo 6600 sto ne e ni od daleku 70% sega cekam uste od fondot isplata toa bese od firma i ke prasam sto e problem
Здраво, да ве прашам дали кога е трудница на патолошка, може да земе повеќе од 70% плата? Дали може поголем процент, ако одобрува фирмата, или толку само 70%?
Значи се одредува според колективниот договор со фирмата? Или дека си на минималец, па има минимум колку може мин. да ти се исплати?
Toa neznam ama tolku mi e sprema plata, zavisi sega sve sepak prasaj si ali kolku tolku, sepak fala mu na boga
Додека е под фирма (првите 30 дена), фирмата ако сака може и 100% да исплаќа ако сака. Кога се преоѓа под фонд не. Фондот исплаќа само 70%
Za sramoti jas prviot pat zedov 15 dena boleduvajne sega vtor pat pojdov vo pldodnos tamu odam na pregled mi napisa sestrite za 1mesec Kaj maticen pojdov odnesov krvna slika i slika od eho I so dokumentite vo fond za na komisija i mi odobrija I sega pak vo Ponedelnik sum na kontrola pak ke baram za patoloska do sega nikoj pari ne mi pobaral