Мешиња, едно прашање за тие шо земате подолг период патолошка. Колку време им треба за исплата на средства од фондот? Фирмава кај нас ги носеле на 15ти во месецот боледувањата? И уше едно прашање, колку може најмногу да е стар извештајот за на комисија, 7ден 10дена 14? Ви благодарам. Поздрав
Здраво девојки ме интересира за патолошка освен боледување продолжено од комисијата треба уште нешто да се достави некаде , заради тоа што јас само боледување продолжено носам на работа и толку пола септември наваму немам исплата ако знае некој да ме упати
И јас сум во иста ситуација од септември. Ти нетреба ништо даполнително да носиш се од работната организација ќе средат ако се азурни. Мене ме пријавила како ефективна нето плата за септмври а нетреба и од ланската година кога имав операција боледувањето беше 40 дена па не и е праволно поднесено во фонд. Кога тоа ќе корегира тогаш ќе пушти фонд исплата. Замоли ги на работа да се јават во фонд и да се информираат , јас секоја недела им досаѓам
Imate nekoj isplata za patoloska denes? Mi pustile samo za kleksani refundacija, se nadevam do kraj na den ke ima.
Мене две уплати ми стасаа..ама не верувам дека едната е за клексани. Ако не ти е тешко, ај види кој е првиот повикувачки број во цел на дознака.
Nemav primeteno iskreno. Sega go otvoriv pak 0019 stoi, po iznosot znaev deka e za kleksani. Kaj tebe ima patoloska?
Ги проверив бројчињата бидејќи ми дојде помалку боледувањето. Инаку да, имам прилив. Јас сум комерцијална..сигурно ке има до петок најдоцна.
Kaj mene nema za noemvri, ama predpostavuvam deka ke kasnat kaj mene so ogled deka denes mi pustija plata od firma, samo 5 dena od noemvri imam pod fond za plakanje patoloska. Inaku i za potamu dur firmata ne pomine plata nema da isplakaat od fond ili kako odi toa?