Da, dodeka ne pominat plata od firma ne isplakaat od fond. Kaj mene na 30ti zemaa plata, a jas na 1vi go dostaviv boleduvanjeto za noemvri. Bi trebalo utre da ima.
Од матична имам две недели боледување, за да ми даде уште треба извештај ( дали може од систина ?) или ми треба конзилијарно со три потписи? Пред година ипол бев на боледување месец ипол и заборавив како идеа тие работи
Za prv pat komisisko prodolzuvanje ti treba samo specijalisticki izvestaj, no jas odam vo bolnicka ustanova vo stip. Vo sk kako e neznam, mislam deka moze od privatna klinika. Ama neka kazat drugite clenki. Jas sum od radovis i ne prifakaat mnogu od privatni kliniki, i zatoa odam na drzavno za izvestaj
Можеш да и Систина и Ремедика.Мене првите 2 пред конзилијарно ми се од Ремедика. Конзилијарно ќе ти треба после две продолжувања со специјалистички извештај од комисија
Дали денес имате исплата? На кој број би можела да се јавам да прашам , затоа што кај мене сеуште нема..
I kaj mene nema. Se javiv da prasam da ne ima nekoj problem, mi kazaa nema i da ocekuvam isplata "denovive". Se javiv i vo banka, mi kazaa deka imaat nekoj priliv od fond i ke gi knizat do pokasno. E sega ke si cekam. Bitno me proverija, nemalo problem kompletni se dokumentite. Ke se grebime izgleda i vikendov po domasnite.
Здраво женски јас сеуште немам исплата за Ноември а плата кај мене во фирма е пуштена на 01.12. месецов првпат треба да земам од Фонд за патолошка, до кога се чека? Уште нешто ме интересира сестрата на ГАК ми кажа боледувањето да го прекинам во 34-та недела здравје, не разбрав дали 40 или 45 дена пред краен термин за да не ми се кратело од породилното, но пример ако се породам 37-ма 38-ма ? Не го разбирам тој дел пак ќе ми се крати ако е помалце од 40 или 45 дена? фалаааа
I jas seuste nemam isplata za noemvri, najverojatno od ponedelnik. Posle zavrsuvanjeto na patoloskata ako nemas odmor da koristis, zemi boleduvanje od opst maticen za da ne ti se krati porodilno. Inace ke ti otvorat porodilno 45 dena pred termin, gubis na vreme so bebusot isto tolku kollu sto si na porodilno a neporodena.
искрено веќе незнам ни јас толку време сме без пари па дали има некој со осет во државава.од што неможев повеќе денес физички отидов во фонд и ова го рекоја, да сме среќни ако земеме до нареден петок. а пред тоа дека треба нешто да се спремеме за празници или пример дека веќе цел месец сџедиме без пари никој не го интересира,џабе се нервирам
A koga gi podnese dokumentite? Jas na 01/12 i se javiv vo petokot i mi kazaa za nekolku dena.. Kako za 10 dena be?
Е супер. Јас затоа и викам дека ова е проклета држава! Пренаменија средства за да платат долгови кон ЕВН на тие што краделе. И сигурно тие средства ги земаат од вакви сектори. Па и од трудници. Идиоти!