Не, сега веќе секој месец ми продолжува комисијата. Дека праша за првиот пат, мене најпрвин комисијата во Букурешт ми одобри на двапати по 15 и после по еден месец.
Maticnata mi ja utnala dijagnozata i ne pominav na komisija... bukvata od moeto prezime e prva smena, ako ne stignam do 12 ima sansi da odam vo vtora smena? Da ne mi napravat problem zosto boleduvanjeto mi e do utre.. ili eventualno cetvrtok od sabajle da odam... sto mislite ste imale vakvo nesto
Штом ти е до утре оди утре,и мислам дека прва смена се до 1 саатот ама не ме држи за збор.Да не си направиш проблем да не несакаат да ти излезат во пресрет зошто и тие таму се како ќе им се погоди денот
Бев јас денес Бебе не се мачи ич да одиш,ми рекоа за 10 дена ќе има исплата и на уште една членка претходникот ден била исто и рекле,така да сигурно пред нова година ќе исплатат.
Neznam, ke si ja probam srekata. Treba prvo do cair da odam, pa posle kaj maticnata pa na kraj na komisija. Luda e maticnava moja ne e zdrava...
Немам земено уште патолошка за октомври(последен месец ми е ), ми рекоа последна патолошка и прво породилно (октомври и ноември)се земале заедно од како ќе се поднесе за породилно и ќе се добие решение.Некој искуство со ова ? Од кога се поднесува за породилно за колку време се добива решение ? Баш сега со бебче кога ми требаат највише пари ја тупат работата да ги чекам уште месец дена
Ако е така, не се саглам..на редовно плаќање здравство, како ќе им текне така. Трагедија ни е државава....
Јас се јавив денес и среќа што се јавив. Од работа некои податоци не им се совпаѓале, некои формулари ми бараа. Збеснав, ако не се јавиш нема кој да те информира дека нешто недостасува, треба да си прашуваме сами изгледа. Јас би рекла да ѕвоните, прашувате, на никого не му е гајле дали чекате или не, барем да знаете дека ви се во ред поднесените документи.
Jas nemam isplata za noemvri, se javiv vo fond na tie 2ta broja pogore i od tamu mi kazaa deka nemale obvrska da me izvestat dali imam isplata vo firmata da si se javam.
Nesto nadrndani bile ocigledno, a sto firmata, firmata ima obvrska samo prviot mesec da te plaka posle si na teret na fondot. Sto znaat vo firma koga od fond ke te isplatat. Gluposti. Firmata samo treba da gi dostavuva dokumentite sekoj mesec do niv i tolku druga obvrska nema.