Не е така. Мене ми ја исплатија последната патолошка, па користев одмор па после отворив породилно. И сега поднесов документи за породилно затоа што чекав да го извадам изводот за синчето.
Зашто би ме излажале ? Се јавив во фонд да прашам и таа така ми објасни на телефон Утре ќе звонам пак да досаѓам. Стварно нема смисла со мало бебче пред празници плус без пари ме оставија Во октомври ја имав последната исплата за септември
Не знам зошто би те излажале... Јас во ноември ја зедов последната исплата за октомври па затоа ти пишав искуство.
Можеби дека ти си прекинала патолошка па си користела одмор, јас немав одмор ни обично боледување. Директно на породилно сум 45 дена пред термин.. незнам ама ке звонам утре пак
Не прекинав патолошка, ми заврши 45 дена пред термин и ми рекоа дека до тој ден ќе ме исплатат и така беше. А кога си породена?
Сакав да кажам дека од патолошка не со отворила директно породилно туку си користела одмор. Јас сум породена на 02.12. Патолошката ми заврши на 26.10. од тогаш сум на породилно.
Провери во фирма дали сите документи се комплетно и уредно однесени во фонд. Извод даде во фирма за детенцето?
Не денеска ќе излезе изводот и ќе го однесеме. Муабетот ми е дека не ми пуштиле уште патолошка за октомври. Ми рекоа кога ќе поднесам за породилно ќе ми исплателе заедно последна патолошка и прво породилно. За патолошка све е однесено уредни документи ...
Штом ти рекле така може изводот го чекаат за да може двете работи да ти ги исплатат... Пак јави си се и распрашај се дали е сè ок, сепак патолошката и породилното се две различни работи и не е во ред толку да чекаш...
Здраво феминки, дали можеби знаете како ке работи комисијата наредна недела? Ако имате инфо за некоја буква..
Ja ja imam ovaa slika, slikana e vo vtornikot, moze ke ti pomogne, gi imam samo bukvite od pretpladne. Vajda sea naredna nedela se popladne.
Фала ти многу, мислам и јас дека на една недела се менуваат. Ми се смачи од вртење и пак не ги добив. Катастрофа се..
I jas vrtev, nemozev da gi dobijam i go prativ suprugot da vidi koja smena mi e bukvata. Pa toj slikal, neznel dali so staroto ili novoto prezime me vodat