Здраво феминки. Патолошка почнав да користам уште кога бев 10та недела, некаде крајот на јули. Дали има некој што убаво го знае законот? Сакам да се јавам во фирма да користам одмор пред да отворам породилно. Има шанси да мрчат, па затоа и сакам да бидам поткрепена законски дека може. Прашањето ми е дали ми следува одмор од фирма 20 дена, бидејќи немам искористено ни летен ни зимски одмор( постојано сум на патолошка)?
Нема што да ти мрчат. Имаш право да користиш одмор безразлика што си на патолошка, одморот е твое законско право и никој нема право да ти го ускрати тоа.. Ако ти прават проблем, пријави ги.
Од три броја што ги најдов за комисијава во Букурешт, два се исклучени, а на третиот никој не крева. Дали знаете буквата Х која смена е оваа недела?
Zdravo, mozhe da mi kazhete kakva e postapkata za odenje na komisija ? Matichnata me prati na specijalist na klinika, so mislenjeto od specijalistot odam dorekt vo bukuresht na komisija ili?
jas nemam povekje prasalnici, deneska si bev vo fondot i mi kazaa isplata za noemvri ke si imam posle praznicite odnosno 8 januari od firmata kasno mi gi dostavile dokumentite.
Da mi pustija. Toa zakonski te sleduva ako rabotis veke 6 meseci vo kontinuitet. Si nema vrska so bolivanje toa.
Спомнуваш летен и зимски одмор, па може да ти мрчат за летниот кој претпоставувам треба да се искористи во тековната година ама ако имало медицинска причина и поради тоа не можеле да се искористат деновите може летниот одмор да ти го префрлат за наредната година. Зимскиот одмор претпоставувам треба да го искористите до крајот на јуни па за него не би требало да мрчат сепак збори си и договори си се со нив.