Здраво, ќе ве замолам дали знаете во Букурешт оваа недела буквата И која смена е ? Или број за да се праша?
Здраво, моментално сум на боледување. 2 недели од матичната па 1 месец од комисија. Сестрата ми рече ако не го продолжам боледувањето после тоа 45 дена не ќе можат да ми отворат ново боледување. Некој со повеќе искуство? Не сакам да ја водам цела бременост со боледување, но 45 ден се премногу ако се деси нешто, а да не можат да ми отворат боледување. Прва смена.
Точно дека не може, ама не се 45, туку 30 дена. Јас имав слична ситуација, па се покривав со боледување од општ, одмор за да стигнам до повторно боледување од гинеколог.
Пријателки, здраво Дали може некоја да ми го објасни процесот со боледување и патолошка бременост? Имам еден индуциран абортус минатата година па сега ме водат како високоризична бременост, дополнително имав крварење викендов па од вчера ми отворија боледување.. сестрата ми кажа 15 дена дека е боледување, после тоа извептај од специјалист..па ќе ме прателе на конзилијарно мислење. Што значи сето тоа како процес....? Фала ви
Првин боледување од матичен 15 дена,па одиш на специјалист. Со извештај од специјалист и предлог од матичен гинеколог одиш на комисија во Букурешт.Со извештај од специјалист на комисија може да ти продолжуваат до 2 месеца мах.После тоа е со конзилијарно мислење потпишано од тројца доктори во државна болница или на приватно ако одиш,предлог од матичен и пак Букурешт,и така секој месец на конзилијарно.Не одиш ти на комисија у Букурешт оди сопругот или било кој што може.
Dali nekoja od vas odela na lekar za izvestaj ili konzilijarno so preoriteten? Znaci ovaa maticnava moja nit se tera nit se vodi nekogas. I minatata nedela pisav i nekna i denes mi vika nema otvoreno termini kaj doktorkata sto odis a kaj drugite se e popolneto ima na 8 mi cak. A na 8 mi mene mi e komisijata. Nemozam da dostavuvam toj den. Znaci vrijam od nervoza. Pa koga gledas deka kaj taa sto odam deka ne otvora termini mozebi ke bide na odmor malku podlaboko be razmisluvaj, i zakazi kaj drig. Znaci tolku sum nervozna.
Oh mi olesni. Abe aj da ne podsetuvav da pratat pa ke recam ispustija moment. Ama vaka covek da izludi. Znaci ukluci go malku toj mozok, a ne samo otvori vidi nema i tolku. Mi veli ima na 3 ti, a ubavo i kazav da me zakazat za 7 mi den pred komisija i toa kaj bilo koj doktor ne mi menuva ako nema kaj mojava, zosto na 4 ti se vencame vo opstina. Ne sum supermen jas den pred vencavka da odam za stip i da se vrakam. A vamu trista obvrski.
Jas vcera bev so prioriteten. Tamu toj sto rabotese decko eden mi go ponisti prioritetniot i mi dade nekoj od nivnite slobodni termini koi mozebi si gi cuvaat. Odma zavrsiv rabota a imase 30 zeni. Taka da nemaj gajle
Dali nekoja od vas ima dobieno promena na dijagnoza od 0 20 vo 0 47? Maticnata mi ja menuva dijagnozata sega za na konzilijum.... Pa mi padna cudno
Seuste ne mi e smeneta ama pretpostavuvam sega ke ja smenat na 8mi sum na konzilium.Do 24 nedela se vodi kako zakanuvacki abortus O20 a podocna se menuva vo opasnost od predvremeno ragjanje O47
E dobro jas vo sreda vleguvam vo 24 nedela a sledniot ponedelnik sum na konzilium. Sigurno radi toa. Fala ti inace mislata ke me ubiese, pak da ne mi zgresi nesto.