Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. shz

shz Форумски идол

Мислам дури тогаш ќе ти исплатат кога ќе поднесеш документи после породување.
    Порано може пример ако користиш одмори јас така направив дури кога се породив го отворив породилното.

Маја Т likes this.
  2. Маја Т

Маја Т Популарен член

Фала многу на одговорот, за жал одмор веќе немам, но дали би можела да отворам веднаш друго боледување од 15 дена од општ матичен, веднаш по завршување на патолошката или би морала да се појавам некој ден на работа прво? Извини те замарам со еден куп прашања.

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Можеш да земеш друго боледување од општ матичен, дури ако се снајдеш од друг спацијалист (само да не е гинеколог) можеш да го продолжиш уште боледувањето, не само 15 дена. Инаку, за породилно да земеш ќе треба да се породиш и сопругот да поднесе документи за извод, па кога ќе биде готов изводот заедно со сите документи ќе поднесете во фонд и ќе чекаш исплата.

Маја Т likes this.
  4. Маја Т

Маја Т Популарен член

Ти благодарам многу, сега ми е појасно.Ќе пробам така, ако успеам секако.Само уште ова, новото боледување (боледувањето од друг доктор) пример од 15 дена, ќе оди со исплата од работодавач во износ од 70% од плата, така? и можам веднаш да го отворам по завршување на првото боледување?

5. missswety

missswety Истакнат член

Јас бев на патолошка од 15ти Јуни и ми исплатија дури во Септември, ама заради грешка во саатевите од фирмата. Ме маткаа месец ипол ова е тоа е за на крај едвај да најдат каде е грешката.

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Не. Со 70% до 15 дена (од општ матичен), над 15 дена 90%. Можеш веднаш да го отвориш по завршување на првото боледување.

Маја Т likes this.
  7. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Денес баш се јавив во фондот, имаше проблем со корекција на работни саати од страна на книговодотелката затоа сум немала исплата. Сега треба таа да корегира па којзнае кога исплатата..

Iris-1234 likes this.
  8. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Vie sto zimate od opst maticen posle patoloska 2 nedeli pod sto dijagnoza vi davaat?

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Треба да се договориш со матичниот што може да ти даде, не е универзално една дијагноза.

10. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Rece deka ke mi dade

Маја Т and Iris-1234 like this.
  11. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Nazdravje 1vi mart bez pari

Ceneva, ivon.93, Homme and 2 others like this.
  12. Tess36

Tess36 Истакнат член

Има уште некој што нема земено патолошка за јануари? Треба да ми биде последна исплата за пола месец, а абер немаат, со 2 бебиња дома, на ад, породилно кој знае дали и до април ќе земам, не знам стварно што мислат со нивната глупава администрација. Ич не ми се ѕвони кај тие, страв ми е да не ми кажат со породилно заедно дека ќе биде.

Ceneva and Homme like this.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јавувај се и биди упорна, барај, прапувај. На овие цени па плус со две бебиња не се издржува без пари.

14. KatysRainbow

KatysRainbow Активен член

И јас уште немам земено за јануари, од вчера дури ми е отворено породилно значи не се нормални што каснат.Рата за кредит, Евн, Водовод, телевизија интернет никој не вика ајде Ви каснат со исплата ќе почекаме и ние.Дно дна од држава, безобразлук..

DoubleK likes this.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

@Iris-1234 се спремив психички, вртам на двата броја, не се јавуваат. Ќе досаѓам цел ден, може ќе им заврши некое време "паузата".
    @KatysRainbow иста ситуација, само сметки, кредити, фискални од аптека, а плата абер немаат, кај кратат неосновано 30% па уште и доцнат. Ние дури вчера земавме изводи, па сега додека поднесе фирма и додека им текне да исплатат лето ќе дојде и бебињава веќе манџи ќе јадат

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Биди упорна, обично рано сабајле побрзо се јавуваат.

17. Homme

Homme Истакнат член

Дај ни фидбек ако успееш да ги добиеш…
    И кај мене сеуште неѓа исплата за месец јануар, а кој знае кога ќр биде, страшно…

18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Вртев неколку пати, не ги добив. Ќе пробам сабајле рано како што предложи @Iris-1234 и ќе ви пишам.

Iris-1234 likes this.
  19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Ги добив, се уште не било одобрено моето од скопска подрачна, па после требало нивната раководителка да потпише, да сум очекувала следна недела дури.

20. Маја Т

Маја Т Популарен член

Конкретно за боледување од две недели, општите матични имаат одредени дијагнози за кои може да ти дадат боледување од две недели, ако не грешам, една таква дијагноза беше бронхопневмонија или бронхит.Сигурно има и други дијагнози.Те молам ако не ти е тешко, пиши откако ќе отвориш боледување од матичен после патолошка, зашто и јас планирам да направам така за еден месец, да знам како оди процедурата за исплата.