Vidi dali od firma ti imaat dostaveno uredno dokumentacija. Majka mi isto nema i za dekemvri zosto nejzinata firma ne podnela nisto.
Jas uste nemam Me interesira za 1 mesec ili dva. Vo petokot bev po 2 pat u fzo mi rekoa za 2 meseci ke mi pustat.
Јануари и јас.помината плата во фирма ама јас стаално земам исплата две недели после придонеси од фирма некаде околу 23ти би дошло да земам ако не каснат пак од ФЗО
Вака боледувањето ми е отворено од матичен гинеколог 2 недели до 13ти а на 13ти треба да се појавам на работа, а од комисија отворено од 14ти дали може да ми кажете мислење?
Jas toa go razbiram zaklucno so 13 ti a ti prodolzuva od komisijata posle. Mislam deka ne treba da odis na rabota. Ne gledam jas prekin ovde. Ama ako te buni javi se prasaj si maticen ili vo fond
И 13 ти е боледувањето. Ако продолжиш да работиш се враќаш на 14, но колку што разбрав имаш комисиско од 14 значи покриена си со боледување со документи. А моето боледување од декември еве денес го работи книговодство, па кога збеснав ќе ја натепав
Pa i treba da ja natepas, za nivnata plata znaat da spremat se, a tebe koj te sisa. Kade na bolovanje imas trosoci i pomala plata pa ke te ebava. Lele jas se nerviram. Moze da dojdam zaedno da tepame
Pa i za poluduvanje e. Mene sto mi kasnea za januari radi ova hakiranjevo pocna da mi se kreva kosa, a ne od firma da se ladat i za dekmemvri da nemat podneseno. Pa ke pojdam se ke im iskrsam tamo. Taka so stomakot napred . A ti plus vo poteska situacija. Porodena si taka?
Здраво, досега за патолошка документите ги носев во фирма и од таму ги носеа во фонд.Е сега отворив породилно и незнам дали и тоа треба во фирма да го носам сега или откако ќе се породам?
Jas ke si nosam se vo firma redovno. Tie si podnesuvaat. Ama isplata ke cekas od strana na fondot od koga ke se porodis. Ne isplakale porodilno dur ne se porodis
Ти однеси сè во фирма, но додека не се породиш и не извадиш извод па и тој да го однесеш во фирма не може да ти исплатат породилно. Кога ќе го добиеш изводот и ќе го однесиш во фирма, тек тогаш фирмата ќе може да ги поднесе документите во фонд и да започне исплатата.