Дали ви било страв дека нема да ви одобрат? Јас сум со дијагноза 0.20 на 28ми или 29ти ќе треба да одам во Државна за прв пат да побарам па се ми е страв бидејќи како што имам пишано погоре работам во фабрика во која што едвај ме чекаат да дојдам на работа за да ме стават да работам на машина стоејќи цел смена додека да ми нашле замена!!!! А на потврдата од матичниот убаво ми пишува дека треба да седам на работа еден ден појдов на работа пекол ми беше и пак останав дома но од боледување од матичниот кој што ми рече пред да ми заврши боледувањето да отидам кај него да ми даде за во Државна.
Ќе ти дадат во државна ич не се плаши. Ама убаво договори се со матичниот кога треба да одиш на конзириарно на гак затоа што само во среда има комисија
Мене конечно денес ме исплатија за декември и јануари. И пак проблем за фебруар. Се јавиле од фонд во фирма за да достави документи
Boze boze. Sramovi nevideni. Za nea plata ne zaborava da si pomine. A tebe te zaborava. Jas da sum ke napravam skandal. Mnogu trpenie imas. Mene mi kasnea odma izreagirav, ama na kraj do fondot bese problemot ne do mojata firma. I mi se pravdaa posle od fondot, zosto od mojata firma im se javija i gi napravile lom zosto lazat koga se e dostaveno.
4 години работам во фирмава и скоро секоја плата ја грешеше па се научив да одбивам да се нервирам зошто во животот свашта ми се случија. Но и она е сама а околу 300 вработени па греши, заборава многу ама за себе неверувам дека заборавила плата
Воопшто да не ти е страв, секако ќе ти дадат. И јас бев со истата дијагноза. Без гајле и опуштено, јас ја истерав цела бременост така исто поради ризична работа.
Ke ti dadat, skoro site bevme so ista sifra. I jas bev so sifra 0.20. Nemoj da se plasis, ke si dostavuvas uredno dokumenti do komisija i se ke bide vo red
Здраво, сакам да замолам за мислење бремена сум 29 недела и сакам да отворам патолошка бременост, што е најпаметно? матичната ми кажа дека месец ипол порано ќе треба да го отворам породилното доколку одам на патолошка, дали може тие 45 дена да ги покривам со боледување од матичен доктор и одмор, или некоја друга опција дали има? Благодарам
Otvori si ako imas potreba ima nacini da se odlozi otvoranjeto na porodilnoto. Odmor, bolovanje od opst matice.
Девојки јас бев денес кај гинекологот ми рече дека нема да одам во Државна туку дека одма ќе ме испрателе на комисија во Букурешт, бидејќи веќе сум имала извештај од специјалист. Дали некоја е запознаена со ова? Ми е страв после да не ме вратат од таму а боледувањето од матичен ми е до 30ти. Тогаш и сакаат да одам на комисија. Искуства?
Неее ќе си го пратиш сопругот со документите на комисија во Букурешт и одма му даваат решение.Со тоа кај матичниот ти дава боловањето и тоа го даваш во фирма.
А дали ако цела бременост не одиш на работа со таа дијагноза... после на работа почнуваш исто на 9 месеци или порано?
Со било која дијагноза, породилно се отвара на 45 дена пред термин за породување. Мене не ми беше цела бременост оваа дијагноза, после 4 мес беше друга ама како и да е тоа важи за сите дг. Јас за тие 45 дена искористив одмор и неколку дена само порано отворив породилно.