@katule Ако така пишува,не е задолжително. Јас сум моментално на породилно и го отворив на ден на пораѓај. Прашај која сакаш членка истото ќе ти го кажат.
Околу одморот имам прашање. Кај нас во фирма има колективен одмор, ќе можам ли јас да си побарам да го искористам пред да отворам породилно, а да не е у период кога се користи во фирмата?
Ќе можеш. И кај мене е колективен па го користев пред породилно. Законски ти следува одмор и не смеат да те одбијат.
Внимава,ј може да да се обидуваат да те убедуваат поинаку, но не им попуштај, одморот ти е загарантиран со закон.
Јас сум на боледување 15 дена од матичен и 30 дена ми одобри комисијата, колку дена ќе треба да ми платат од фирма а остатокот од фондот
Здраво! Дали знаете колку рефундираат за клексани? Знам дека не е цел износ од 249, ама ме интересира ако знае некој колку исплаќаат за една инекција.
Прочепкав по форумов и го најдов ова. Веројатно по истата формула е бидејќи сумата што ми е префрлена не одговара на 174 ден, тука на 156 ден.
Дали чекате повеќе клексани да ви се соберат па после да однесете во социјално? До сега имам купено 14, кој што ќе ми ги признаат за враќање на парите, незнам дали да идам во социјално или да почекам уште да се соберат?
Јас обично рефундирам според извештај. На пример, ако во извештајот стои 30 дена, поднесувам откако ќе ги примам тие 30.
Јас носев за 2 ипол месеци од еднаш. Само повеќе време ќе се задржиш на шалтер и ќе ти промрчат као што си чекала, инаку не е проблем.
Јас носам одеднаш за 3 месеци. Не е грешка ама може да ти измрчат ако не им се работи, зависи каков ќе ти се погоди на прием.
Од сумата 70% рефундираат но меѓутоа на тие имаш партиципација 10% што значи 60% рефундираат. Мој совет не чекај каква држава сме одма носи и врши работа за да ти враќаат пари.