Prasaj si maticna. Od komisija do koga ti imat odobreno i ako pisuva konzilijarno treba da bide so nov izvestaj. Ako toj ti e veke podnesuvan go imat koriseno i ti imat prodolzeno vrz osnova na toj izvestaj. Ako gresam nekoja clenka neka me ispravi. Ama najdobro maticna da si prasas.
И јас сум на нозе и имат кревање... ама то да се договорам со претпоставените ми рече докторката... Иначе јас 14та недела сум. Па здравје ќе видиме.
E da baraj si malku da ti olesnat od firma... Mene nemase kako da me trgnat od hemikaliite koi se opasni za nas trudnicite.
O20 (ризик од спонтан абортус) важи до 24 недела која се рачуна како viability week потоа настапува дијагноза О47 односно ризик од предвремено раѓање. Тоа конзилијарно ти важи 2 месеци меѓутоа ако одиш втор пат со него ќе ти треба извештај од специјалист за контролата за повторно продолжување во Букурешт ако си од Ск ова,за другите градови незнам како функционира
Конзилијарно можеш да земеш и од приватните клиники само што ќе треба да го платиш. Крај краева земај одмор, боледувања по 15 дена комбинирај додека да го отвориш трудничкото
Ако е специјалист гинеколог, ќе му објасниш дека не можеш да работиш физички, не ти е добро и тн и ќе ти напише дијагноза што сигурно ќе помине на конзилијарно и ќе може да се продолжи. Ако не сака, тогаш оди си на приватен. А ретко кој работодавач има осет, така да процени што е најдобро за тебе.
Објаснив све, а и многу лошење имам, мигрената почна да ми се јавија почесто.. све кажав. Ама рече уште сега па после нема да може да ми го продолжува, зато шо све било во ред со бременоста.
Побарај ако може во Скопје на конзилијарно да те пратат и нема да ти направат проблем, ќе ти го продолжат.
Ne znam sto da te sovetuvame. Prv pat da i kazat na nekoja deka nema da i prodolzuvat . Obicno ne pravat problem i se da e vo red i prodolzuvaat bez problem. Od kade si ako ne e problem da ni kazes.
Ми рече дека све е во ред, и многу комплицирано било сега... требало баш 3ца доктори да ме прегледаат и 3цата да кажат дека треба да сум на боледување. Ама кај мене сега е све во ред, така да последен пат ми рече ќе жи го продолжела.
Haha... Na nekoja cudna si naletala mila. Koj tri doktori da te pregledaat, taka i odgovaralo. Ne mi se jasni definitivno. Celo vreme sum so konzilijarni mislenja samo edna me pregleduva a uste dve se potpisuvaat. Nitu me gleda nekoj drug nitu nisto. Veruvam deka site sme taka. Vidi so maticnata sto moze da se napravi i dali mozes od privatna nekoja konzilijarno da zemas.
Тогаш ќе си одиш приватно и нема да имаш никаков проблем ниту за мислење од специјалист ниту за конзилијарно мислење, само што се плаќа повеќе.