Pa ne saka definitivno. Jas ne znam sto tolku ja zastedile drzavata koga kraj kraeva toa se pari na narodot od nas izleguvaat. Sramovi nevideni sme
E ajde de.i jas na dogovoreno so spscijalist zemam inace i mene moze ke mi pravea problem,zatoa pred vreme se dogovoriv.privatno ne ni znaev deka mozi pa i se naplaka.....strasno
Зависи од болницата е цената. Прашај во плодност дали имаат конзилиарно или дојди Скопје со закажан термин , сигурно ќе ти продолжат. Јас за друго одев ре медика и слушнав дека е 6000 ама не сум сигурна дали е точно
Нека ти даде извештај каде што пишува дека пациентката има уредна бременост но се жали на тешко лошење и повраќање и силна мигрена. Па не дај боже ако паднеш ти да си бидеш чиста и она да се одговара. Не треба кола да те згази за да ти даде конзилијарно, нели?
Не можела со тие симтоми да го продолжи боледувањето... сегауште 1 месец ќе сум на боледување, па после ќе видиме
Не сака, не дека не може. Иди во приватна клиника и ќе ти дадат конзилијарно. Во врска со плаќањето тука на форумов прочитав дека се наплаќа но мене во Систина не ми го наплатија. Закажав преглед и им кажав дека ми треба конзилијарно и го платив само прегледот. Најдобро е да се јавиш по приватниве и да ти кажат за сигурно.
Конкретно во Ремедика мислење од доктор специјалист е 3400 денари, во што ти влегува и прегледот.Конзилијарно би требало да биде исто толку, само што го потпишуваат тројца доктори.Јас отворив патолошка сега при крај на бременост, па затоа ми бараа само мислење од еден специјалист.Конзилијарно немам вадено до сега.За точна цена за конзилијарно можеш да се јавиш во Ремедика и да прашаш, но мислам дека би требало да биде исто толку колку и прегледот, 3400.
Исто е и во Ремедика.Всушност го плаќаш само прегледот и кажуваш дека ти треба мислење за патолошка.Во цената за прегледот ти влегува и мислењето.Јас сега кога правев трет скрининг во Ремедика, ми го наплатија како обичен преглед 3.400 и плус ми дадоа мислење.
Здраво. Сакам да ве прашам нешто, денес бев на комисија во Букурешт прв пат, ми дале боледување од 31.03 до 21.04. и пишува да се јавам на контрола. Ќе ве молам да ми кажете дали и кај Вас било вака и што понатака треба да правам? Ми кажаа со тој документ да идам кај матичниот, па наредната недела ќе идам кај матичниот па ме интересираше тука да побарам одговор. Пс. И ме интересира дали ова е веќе паталошка боледување? Пишува првостепенска комисија и ова доле Поздрав до вас девојки.
Еве сеа се расправав со овие од кај матичната, од Фондот на последниот пишувало Боледувањето се затвора да се отвори породилно и тоа законски било требало да отворам боледување... Изглеа до сеа им била таква праксата и немаат поиим. Демек тие што биле на обично боледување така праеле, а тие што биле на патолошка требало одма да отворат породилно... А имам 15дена стар одмор до јуни ако не се искористи ќе пропадне... Тамн мислев да го претуркам априлов и да го отворам породилното од Мај, ама џабе со овие неписмениве...
Не попуштај никако имаш право да си го искористиш одморот.И јас така ќе правам ќе си го искористам одморот и породилно да отворам од Мај,баш вчера и во фирма им кажав.Нека не забегува тоа матичната
Џабе еве сега пак ми се јавиа од кај матичната законски морало така, само зашто ми го пишело ова во извештајот. Да звонам во фон да прашам, имате број кај да се обратам?
Звонам од понеделникот во Букурешт никој не ми крева безовразни се значи стварно. Живеам на друга страна од градот а немам превоз да вдам која смена е мојата буква 4 дена никој не ми крева живци искинав.
И кај мене пишуваше така на првото решение.Тоа значи треба да имаш ново мислење од еден доктор специјалист, со мислењето и решението одиш кај матичниот кој ти дава Предлог мислење до Комисија и сите заедно ги носиш во Комисија за да ти продолжат.Гледај ова да го завршиш најкасно до 20 април, за на 20-21 да ти бидат веќе поднесени во Комисија од каде ќе ти издадат ново решение.
Дали ако е до 10.04 може да се закаже преглед кај специјалист на 04.04 и да се носи на комисија на 07.04?