Не! Мора едното да се затвори и да се отвори другото, можеш само да темпираш ако е возможно да нема ,,дупка,, помеѓу боледувањата
Мене па ми нема логика. Ако имаш патолошка, следи породилно, па дури потоа боледување за дете. Како би споил патолошка со дете?
Ќе ја затвори патолошката и ќе отвори наново боледување за нега на дете. Мислам дека прашува за нега на родено дете а сега си е бремена, инаку секако нема смисла за поинаку..
Za prvoto dete da zemam nega za bolno dete i vednas ako ostanam trudna so vtoroto pataloska,na toa mislem dali moze da se spojat
Ќе бидат засебни, ама може да ги истемпираш. Имај предвид дека "нега за дете" е обично боледување. Никој не ти гарантира дека ќе добиеш, месец, два. Ти треба баш дијагноза да имаш.
Мене веќе ми завршија париве од фирмава сега треба да земам за 1 недела за јули месец и август цел пари.. како оди првата исплата ќе си чекам или има шанси да пуштаат за јули за таа недела шо не ми е подмирена од фирмата.. Инаку неоднесов никакви документи никаде оти од работа ми рекоа дека тие ќе си средат се и во фондот.
ама само за 1 недела за неколку дена оти од фирмата ми пуштија 6500 за 3 недели а од 24ти до 31 треба од фондот.
и јас конечно имам, почнав да се грижам, а и платата им каснела овој месец мислев до тоа е, а немав прочитано дека новиот директор го вежба потписот
@karibian Нели до 30 дена плаќа фирмата, значи за јули нема потреба да поднесувам документи во фонд? За боледувањето во Агуст да поднесам, така ли? И што документи се поднесуваат? Сега за да ми го продолжат бараат конзилијарно мислење, треба ли 3 ца доктори да ме прегледаат или само еден прегледува останатите потврдуваат. Јас имам повремени оскудни крварења ако се раздвижам повеке или ако се изморам, друго се е во ред, докторката моја вика дека ехото е уредно и дека не е сигурна дека ке ми го продолжат боледувањето.Имам и болки бо кичма јаки ама за тоа ми рече дека е исто нормално, едноставно некои трудници цела бременост имаат јаки болки и дека за тоа лек нема.