Mart sum napisala namesto maj Sakam da se vratam nazad vo vremeto Inaku da @Bebence29 mi kaza i do nekade imav cuvstvo deka ke mi odobrat inaku zosto bi me pustale predhodno pak na konzilijarno.
Девојчиња боловање од матичен општ една недела одма продолживте после патолошката или првин одморот треба да го искористам,како иде ?
Jas posle patoloska otvaram porodilno. Patoloskata mi e do 30 april i od 1 vi maj mi go otvaraat porodilnoto. Jas ne planiram da zimam drug vid bolovanje ili odmor. A ima mnogu si zemaat. I ok mi e toa. Inaku kako sakas taka si napravi. Sakas prvo odmor pa boleduvanje od maticen. Mozebi prvo boleduvanje pa odmor e podobra opcija. Ne znam, neka kazat drugi kako imat praveno
Здраво, по истекот на 15 дена од матичен гинеколог, комисиски ми беше продолжено боледувањето за 30 дена. Тогаш бев на преглед во ГАК и прегледот беше извршен со вагинално ехо заради сомнителен исчедок и оти бевво во 8 недела од бременоста.Имам потреба од продолжување на боледувањето по вторпат, па би сакала да прашам како е ситуацијата во Чаир?Се мислам вториот пат дали да одам таму на преглед.Во однос да хигиена и однос кон пациенти, каде е подобро на ГАК или Чаир?
hhzhsjak Руски рулет,како ќе ти се погоди и таму и таму.Хигиена и тинтрање реално на приватно само.Колку пациенти имаат по државниве клиники нормално е да неможе да не тинтраат.За хигиена нема да коментирам ние како народ сме одвратни не оставаме позади себе ко што треба за да најдеме попристојно,ми се гади секојпат кога сум била на Гак и ќе мора да појдам во тоалет зошто нели си чекаш а трудница неможе да трпи толку.Пробај и Чаир ќе видиш како ќе ти се погоди,со среќа
Ти благодарам за одговорот Се уверив дека хигиенските услови во тоалетот на ГАК се катастрофални, а и односот на сестрата посебно беше ужас, затоа прашав каква е ситуацијата во Чаир.Низ што се треба да поминуваат трудниците што одат таму...страшно
Ц е со С гледам по слики што ставале така да би требало оваа недела да е втора смена,пошто минатата недела С беше прва смена.
Кога веќе ги спомна приватните болници, како реагира комисијата за боледувања на извештаите од приватните болници?
Ти благодарам за одговорот. Досега само на ГАК сум била за извештај, а од таму немам баш добро искуство, пишав и погоре, затоа прашувам како е во другите болници ( државни и приватни).Секое споделено искуство е добредојдено ❤