Кога обично има исплати на патолошка? Треба да земам прва патолошка, документите се поднесени на 11 април, дали има шанси да ми исплатат до крај на месецот?
Па обично еденн месец се чека од поднесување на документи, 15 дена одкога фирма ќе исплати. Некогаш знаат да доцнат и повеќе...
Здраво дали знаете буквата " И " која смена е оваа недела на комисијата за боледување во Букурешт? Од сабајле ѕвонам никој не ми се јавува
Здраво. Бремена сум 16та недела и почеток на мај ми завршува боледувањето од 30 дена дадено од страна на комисија со извештај (после боледувањето од 14 дена од матична). Дали може некој поконкретно да ми каже што следно треба да поднесувам од страна на документи и како е процедурата за трчкање по фондови, за продолжување на боледување (а и за отворање на патолошка бременост)? Благодарам♥
Девојки дали одма после Букурешт и боледувањето праќате фотокопија документи на работа? Првото ми беше до 21ви и тоа го дадов на работа, дека денес е 24ти а сеуште не сум била кај матичната утре ќе одам одма ми ѕвонеа од работа да ме прашаат до кога ми е и дали сум преку комисија, ама она ко да ќе избегам Боже, Боже..
Maticniot ginikolog treba da te prati pak na specijalist za uzvestaj, nekolku dena pred istek na bolovanjeto sto ti ima odobreno komisijata. I posle so specijalistickiot izvestaj i prilog od maticnata se podnesuva vo fondot za komisijata da ti prodolzi.
Milicka, dali za konziliarnoto vo Sistina, nosese nesto od kaj maticnata? Ke vadam od Sistina, pa da ne treba nesto da odnesam, da ne mi e za dzabe odenjevo.
Феминки би сакала да ве прашам на мислењето од комисијата пишува контрола на 2 мај, денот кога ми завршува боледувањето.Што значи тоа?
Треба да однесеш извештај од специјалист најдоцна до 2 мај, за да ти го продолжат боледувањето. Инаку можеш да идеш неколку денови порано, не мора баш на втори на комисија.