Од специјалист користиш извештај и со извештај може 2 пати да ти продолжат.Мене првин 15 дена ми продолжија,па 1 месец па после одев на конзилијарно.
Убаво си разбрала, така и мене ми објаснија од кај матичен. Во мојот случај со првото одење во фонд со извештај од специјалист ми дадоа месец на прво. Сега сум утре на специјалист и матичниот ми нагласи дека тееба да е конзилијарно мислење. Па понеделник да ги поднесам во фонд. Инаку прочитај малку поназад @Ceneva има пишано дека и ја продолжија патолошката и повеќе, не и препорачаа да отвори породилно 45 дена пред термин.
Јас сум од Битола, Ceneva колку што разбрав оди во Штип, значи секој град башка политика, што не би требало така да биди, ама тоа е во нашата држава. Како се “расположени” во моментот.
за тоа дали 45 дена пред термин или до ден до термин одличува комисијата колку ќе ти даде,некои користат до крај некои за жал мора порано да отворат породилно. јас сум од 6та недела на патолошка и ми дадоа до ден до термин ама имам 6 дијагнози на извештајот
Da mene mi traese patoloskata do 30 april a termin mi e 24 maj. Jas sum od radovis a odev vo stip za konzilijarni mislenja. Duri na majka mi od fondot i rekle ako pojdi pak po izvestaj uste ke i prodolzime iako mi dale preporaka da otvoram od prvi maj porodilno. Kako sakaat taka si pravat. Ama definitivno ako saka komisijata ke dade poveke od predvidenoto. Ima nacin. Ama jas odma rekov ova posleden pat sto odam za stip i se maltretiram. Mnogu mi e tesko pativanjeto iako mi treba samo pola saat do tamu so kola. Odi tamu cekaj po hodnici so tolkav stomak. A i sega si dojdov konecno srbija si se pribrav kade sto treba da bidam, a ne jas mk maz mi srbija.
Jas nemam uste ,od firma uste ne gi dostavile dokumentite Valjda ke me isplatat zaedno so april ili ke me preskoknat
Javi se vo firma. Lele taka kolku se nerviram. Plata ne zaboravil da si pusti knigovoditelot na firmata a bolovanjata koj gi sisa. So ke ni se pari doma sedime
Bash taka,ne i trebaat ima... Negova zadaca e navreme da pushta. Pa taka i doznav koga dzvonev sekoj den da vidam da ne ima problem vika,jas te zaboraviv.... I sega zaedno so aprilskata gi pushtaat?
Pojma nemam koga ke gi dostavi dokumentite togas ke te isplatat pred toa ne. Ako gi dostavi zaedno za dvata meseca verovatno i za dvata meseca ke ti pustat odednas. Od mojata firma minatiot vtornik gi odnele i cela nedela cekav da gi obrabotat vo fondot
Здраво на сите. Бремена сум во 5 месец и од 31 март сум на патолошка бременост. Но фирмата каде што сум запослена сака да ме одјави. Дали знаете ако ме пријави некоја друга фирма дали ке ми се продолже патолошката.
Девојки што значи 0.35 дијагнозата? Гледам на упатот за конзилијарно ми ја пишале таа, а предходно бев со 0.20
Koja nedela si. Mora da ja smenat sifrata koga e ponapredna bremenosta, mislam so vleguvanje vo 6 ti mesec se menuva. A sto e tocno 0.35 neznam ... Mene me vodea so 0.47 lazno raganje