Здраво. Средата на 3ти имаше комисија кај нас и ми ги вратија документите шо немав еден потпис од доктор само печат имаше, рекле дека другава среда на 10ти ќе го одобрат да ги однесиме документите. Ама сега мене ова решение ми е до 8ми мај, а комисијата е на 10ти... дали би правеле проблем?
Да беше на неопредлно законски немаат право да те одјават. И сега не сакаат да ти го продижат договорот ццц срамота. Не знам што да ти кажам, објасни им дека фондот ќе те исплаќа, не знам...
I jas sum na dogovor, ama mojot rabotodavac nikogas ne pomislil da me odjavi. Toa e tolku necovecki spored mene i odvratno. Do koga vaka ke molcime nie trudnicite. Kade e zakonot da ne zastiti. Neli bese ne smee da ti dade otkaz bez razlika dali e opredeleno ili neopredeleno. Neli trudnicite ke bevme zastiteni. Kade e toa.
Здраво, ќе ве замолам за број или маил за информации за исплата. Немам исплата од февруари за патолошка па да прашам кај заглавила цела работа. Поздрав
Zdravo,vo komisijata vo Bukurest sistemot im bese padnat vcera i zavcera.. Nekoj denes da bil da znae kakva e situacijata,dali se opraile
Здраво, кажете ми треба да доставам извештај од специјалист и крвна слика за да може матичната да пушти предлог за комисија? Како оди процесот со извештај од специјалист, ти прават преглед на клиника или само запишуваат нешто онака?
Ти прават преглед бидејки со извештајот треба и сликче со мерки од бебето. Во Битола фала богу хартија немаат па си сликаш сам и си печатиш. Два пати до сега ми се случи тоа.
Za na komisija vo Skopje treba izvestaj od specijalist,konzilijarno mislenje i predlog od maticniot,sekako ti pravat pregled Ako prv pat prodolzuvas samo izvestaj od specijalist ke treba a za narednite boleduvanja i konzilijarno mislenje,pozz