Конзилијарното важи 2 месеци. Направи копија, оригиналот да го задржиш за тебе, следен месец за да го продолжиш боледувањето пак ќе ти треба.
Би сакала да споделам дека системот на комисијата во Букурешт и денес не работи. Ми ставија печат, потпис и датум на предлогот од матичната и ми рекоа да ѕвонам утре, а во понеделник да дојдам повторно.
Здраво, да ве прашам неколку прашања? 1. Која смена е буквата Г дали знае некој? 2. До кога работат втора смена? 3. Дали се среди системот да не губиме ден за џабе?
Здраво Сакам да прашам дали од кога ќе ми заврши боледувањето од матичниот гинеколог морам да одам на комисија? Или може да земам 5 дена одмор па пак да ми даде матичната 2 недели боловање па пак 5 дена одмор па пак 2 недели боловање... и така да истерам некако 2 месеци ?
од боледување до боледување треба да има 40 дена разлика.оди си дирекно на патолошка заеби тие 5 дена,мене ми пропаднаа 10 лански еве пред пораѓај сум
So lesno Nesakam da otvoram porodilno 45 dena pred termin zatoa gi gledam site opcii.gledam nekoi posle patoloska zemale bolovanje od opst maticen Ama ne sum zemala nikogas i neznam bas kolku lesno davaat opstive maticni bolovanje i so koja dijagnoza?
Тоа е супер Јас мислев дека комисијата дава на сите најмногу до 45 дена пред термин и дека тоа е тоа. Епа да си се надевам дека и на мене ке ми дадат патолошка до покасно
Ако си од Ск нема да ти дадат со сигурност.Ќе си отвориш боледување од општ матичен две недели и одмор од раб можеш да искористиш па после да отвориш породилно јас така направив
Да секој месец бараат конзилијарно, ама од конзилијарно даваат два месеца, и кога ќе ти истече првиот месец треба матичниот да те прати на специјалист и со истото конзилијарно и мислење од специјалист идеш пак на комисија. Барем така беше до пред некое време...
Jas Eve veke TRI meseci sum na patoloska I sekoj mesec sobiram potpisi za konzilijarno, sestra mi koristese Lani I togas bese isto
@deniz333 Не знам душо, мене овој ми е последен месец од патолошка, на почеток така ми даваа месец за месец конзилијарно, после почнаа по два месеца да даваат кога ги прашав зашто ми рекоа многу гужва им се праело.
Не даваат од комисија повеќе ти рачуна 45 дена пред термин и ти пишува тој и тој датум да се отвори породилно и тоа е крај.По другиве градови им давале еве има членки кажуваат.Земи си одмор искористи си од раб,боловање од општ матичен можеш една недела исто па после отвори го породилното
се тоа зависи од дијагнозата,јас сум со 6 дијагнози имам до ден до пораѓај,моја другарка е со една па и дадоа до 45 дена пред термин,со проблеми со кичмата(оперирана) и дадоа 28 дена пред термин и дадоа на една не е се до комисијата и градот колку што е до дијагнозите напишани