За болките во кичмата ти спомна ли појас. Мене многу ми помогна...предходно се укочував, бев буквално неподвижна од болки.
Појас давале ако постелката е ниско, мојата е нормално поствена сега, беше ниско сега се качи нагоре. И јас ако седам после едвај станувам, укочена сум скроз или ако се возам во кола, и додека се раздвижам одам како робот, а не сум многу поправена да е од тежина.23 недела сум останав со 68гк сега имам 74 кг а висока сум 180цм, само меше имам.
Кај мене не беше ниско поставена. Си беше нормална, само карлично беше бебето и некоја лоша позиција па имав ужасни болки и целосно се укочував. Малку покасно го носев, околу 30та мислам. Мене ми помогна....
За тој месец преку фирма што е не поднесуваш. Кога ќе почне под фонд тогаш. На гак едрн доктор прегледува а тројца ставаат потписи. Ќе ти одобрат мислење сигурно.
Zdravo devojki, jas sum nova vo forumov . Bremena sum 13 ned. Za dve nedeli mi zavrsuva boleduvanjeto od komisija od bukurest, treba da odam sega za konzilijarno mislenje vo Re medika. Me interesira dali treba da odam kaj maticnata da mi dade nekoj dokument ili direktno odam so poslednovo boleduvanje od komisija I dali mozebi znaete dali gi zemaat vo predvid drugite bolesti kako na primer jas imam sinus tachikardija propratena so gusenje, tremor, potenje itn. Pet god piev propranolol mi bese super I sega vo bremenost mi gi prekinaa, isto taka imam I diskus hernija I imav vonmatericna bremenost vo dekemvri odstraneta mi e leva tuba. Boleduvanjava do sega mi gi prodolzuvaat vrz osnov na toa sto imam silni bolki Ioskudno krvarenje i deka imav vonmatericna bremenost. Drugive dijagnozi maticnata gi znae no ne gi zema vo predvid a isto I doktorot kaj sto odam vo re medika
Прво ќе одиш во ремедика ќе земеш конзилијарно па ќе одиш кај матичниот и ќе ти даде упат за комисија во букурешт. Мислам дека и другите работи ќе ги земат во предвид. Јас имав проблеми со кичма и ми продолжуваа.
Јас на 20ти поднесов и уште немам. Се јавив во петокот и ми рекоа до крајот на оваа недела што иде дека сите ќе ги исплатат па ќе видиме
A treba da gi zemam izvestaite I sama da gi prilozam na doktorote I da im kazam deka imam I drugi problemi so zdravjevo ? Maticnata mi nema nisto spomnato za toa a I kazav deka mi e mnogu tesko bez terapijata sto ja piev za tachicardija
Докторот од ремедика веројатно нема да спомне во неговиот извештај за другите работи. Но, јас кога носам документи во букурешт ги давам и тие извештаи, за да имаат предвид дека навистина ти треба боледување. Инаку, би требало специјалист од посебна област, на пр. Кардиолог да пише извештај за срце, со дијагноза за бременост, за да може да ја носиш во букурешт. Мислам дека и само со извештајот од ремедика ќе поминеш овој пат, па ако не ти даваат следен пат, ќе ги замолиш другите доктори специјалисти кај што одиш да ти пишат извештај. Тоа ќе треба на време да побараш, зависно како имаат комисии да се организираат.
Може зашо последна исплата ми е од боледувањето сега следи породилното. Кој ги знае? Да видам дали и другата недела ќе има
И јас мислам затоа. Исто време чекам и изгледа одеднаш се ќе исплатат За јули немам боледување за 10 дена. Изгледа ќе поврзат за цел месец после.
мм лично одеше. Фајде од вртење на тел нема. Дури и таму дур не научи кој може да ти заврши работа џабе акаше по врати