Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Maria25

Maria25 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Не тој период помина, дел од фирма исплатија од фонд за неколку дена минимално исплатија, отидов да прашам рекоа дека било само за неколку дена дека за мај ќе сум имала целосна исплата и баш вчера стигна исплатата 40% е од основица

2. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    358
    Хаај, вака морам да прашам бидејќи прв пат ќе одам на конзилијарно, за јуни нема термини, боледувањето ми е до 30.06, доколку не се најде термин до тој датум, што се прави после тоа? Како ќе можам да го продолжам боледувањето и да земам конзилијарно?
    И доколку знае некој, процедурата за извештај од некоја од приватниве клиники ако не успеам на ГАК да завршам работа?

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.982
    Допаѓања:
    8.456
    Mila zemi si preoriteten upat i ke cekas da pominat site so termini i potoa i tebe ke te primat. Da te vratat sigurno nema.

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    358
    Бидејќи сестрава кај гинекологот ми кажа, секоја среда после 2 часот работеле. Така да не сум сигурна дали ќе завршам работа со приоритетен..

5. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    300
    После патолошката кој ти отвара породилно?

6. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    98
    Здраво феминки на кој број ѕвоните во фонд? Имаат направено некоја грешка со исплата за мај, па сакам да прашам што е проблемот.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    најубаво оди таму. Јас кога бев за рефундација за исплата влегов низ 5 врати за на крај да добијам одговор што е работата.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    98
    Беше во фондот што е позади зоил? За Скопје прашувам.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да, фонд за социјално осигурување и ќе влезеш и ќе се оправаш таму со неписмена раја :) ама истерај и до крај.

10. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Ke zavrsis so prioriteten samo ke pocekas.

11. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Девојки имате ли исплата за месец мај ? Кај мене обично до 11ти во месецот пуштаа , меѓутоа овој месец се уште нема ништо .

12. MostSweetGirl

MostSweetGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    Здраво мајки и идни мајки Вака бев на боледување кое ми го отвори матичната 15 дена, потоа бев на преглед со упат кај специјалист и дирекно на комисија и они ми продолжиле уште 30дена со шифра заканувачки абортус. Мене сега ме интересира што понатаму дали е истата процедура, дали е можно следниот месец да не ми продолжат и дали ова се смета веке за патолошка бременост ? Ќе бидам благодарна на секој одговор

13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    9.534
    Јас сум исто, матичната после овој 1 месец ме праќа на уште еден специјалист за 15 денови е после тие 15 денови ќе треба конзилијарно мислење од 3ца доктори на клиника или приватниве и со тоа ќе ти ги продолжуваат по 30 денови на комисија, процедурата е иста.

На MostSweetGirl и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  14. MostSweetGirl

MostSweetGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    Мене ме прати во букурешт и на извештајот имам потпис од двајца доктори. Значи како што сфатив без проблем продолжуваат само што секој месец е иста процедура матична, специјалист па комисија ? Дали ова се смета веке за патолошка бременост ? и тоа конзилијарно мислење е исто само потпис се зема или и ти прават контрола? Извини ама врска немам како што оди како падната од марс сум :worried:

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Вака сега 15 дена си од матична и другите денови 13 ти се од специјалист после тоа веќе си патолошка :) така е редоследот. Сега секој месец треба да одиш на специјалист и ти требаат 3 потписи за конзилијарно мислење до 21ва или 22ра недела си со заканувачки абортус после тоа е со друга шифра како за лажно раѓање. Али за на комисија ти не се појавувај друг ќе носи документи за тебе. До 28 дена ти исплаќа фирма после тоа ти исплаќа фондот доколку имаш 6 месеци во фирма :)

На Slonce91 и MostSweetGirl им се допаѓа ова.
  16. Boki_bokicka

Boki_bokicka Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    94
    Zdravo feminki..Na 28 juni sum na konzilijarno vo gak za patoloska..Kazete mi dali dokumentot od boleduvanjeto od komisija go baraat tamu.Posto prv pat idam na konzilijarno a jas go predadov vcera na rabota

Последна измена: 16 јуни 2023
  17. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Вчера проверив нема ни кај мене

18. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Јас да прашам дали редовно ви исплакаат за патолошка?
    Ми рекоа породилно исплакале наводно поредовно, патолошката знаеле да ја пуштат и за два месеци наеднаш.
    Јас сум под фонд од 29ти април, ама еве до денес немам исплата. :^)
    Додуша и јас лично имам искуство за породилното исплаќање. Во првата бременост, пошто се породив на 31.05 и од тој ден отворив породилно, во јуни уште на почеток ми исплати фондот за тој еден ден, па после си продолжија редовно на тој исти датум секој месец.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    98
    Здраво феминки колку време важи конзилијарното од ГАК?Дали важноста е 60 дена, колку што е од приватна клиника?

20. Maria25

Maria25 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Kolku sto ke ti dade komisijata tolku od 30 do 60 dena, moze I na konziljarnoto da ti pise 60 dena ama da ti skratat na 30 .

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.