Не тој период помина, дел од фирма исплатија од фонд за неколку дена минимално исплатија, отидов да прашам рекоа дека било само за неколку дена дека за мај ќе сум имала целосна исплата и баш вчера стигна исплатата 40% е од основица
Хаај, вака морам да прашам бидејќи прв пат ќе одам на конзилијарно, за јуни нема термини, боледувањето ми е до 30.06, доколку не се најде термин до тој датум, што се прави после тоа? Како ќе можам да го продолжам боледувањето и да земам конзилијарно? И доколку знае некој, процедурата за извештај од некоја од приватниве клиники ако не успеам на ГАК да завршам работа?
Mila zemi si preoriteten upat i ke cekas da pominat site so termini i potoa i tebe ke te primat. Da te vratat sigurno nema.
Бидејќи сестрава кај гинекологот ми кажа, секоја среда после 2 часот работеле. Така да не сум сигурна дали ќе завршам работа со приоритетен..
Здраво феминки на кој број ѕвоните во фонд? Имаат направено некоја грешка со исплата за мај, па сакам да прашам што е проблемот.
најубаво оди таму. Јас кога бев за рефундација за исплата влегов низ 5 врати за на крај да добијам одговор што е работата.
Да, фонд за социјално осигурување и ќе влезеш и ќе се оправаш таму со неписмена раја ама истерај и до крај.
Девојки имате ли исплата за месец мај ? Кај мене обично до 11ти во месецот пуштаа , меѓутоа овој месец се уште нема ништо .
Здраво мајки и идни мајки Вака бев на боледување кое ми го отвори матичната 15 дена, потоа бев на преглед со упат кај специјалист и дирекно на комисија и они ми продолжиле уште 30дена со шифра заканувачки абортус. Мене сега ме интересира што понатаму дали е истата процедура, дали е можно следниот месец да не ми продолжат и дали ова се смета веке за патолошка бременост ? Ќе бидам благодарна на секој одговор
Јас сум исто, матичната после овој 1 месец ме праќа на уште еден специјалист за 15 денови е после тие 15 денови ќе треба конзилијарно мислење од 3ца доктори на клиника или приватниве и со тоа ќе ти ги продолжуваат по 30 денови на комисија, процедурата е иста.
Мене ме прати во букурешт и на извештајот имам потпис од двајца доктори. Значи како што сфатив без проблем продолжуваат само што секој месец е иста процедура матична, специјалист па комисија ? Дали ова се смета веке за патолошка бременост ? и тоа конзилијарно мислење е исто само потпис се зема или и ти прават контрола? Извини ама врска немам како што оди како падната од марс сум
Вака сега 15 дена си од матична и другите денови 13 ти се од специјалист после тоа веќе си патолошка така е редоследот. Сега секој месец треба да одиш на специјалист и ти требаат 3 потписи за конзилијарно мислење до 21ва или 22ра недела си со заканувачки абортус после тоа е со друга шифра како за лажно раѓање. Али за на комисија ти не се појавувај друг ќе носи документи за тебе. До 28 дена ти исплаќа фирма после тоа ти исплаќа фондот доколку имаш 6 месеци во фирма
Zdravo feminki..Na 28 juni sum na konzilijarno vo gak za patoloska..Kazete mi dali dokumentot od boleduvanjeto od komisija go baraat tamu.Posto prv pat idam na konzilijarno a jas go predadov vcera na rabota
Јас да прашам дали редовно ви исплакаат за патолошка? Ми рекоа породилно исплакале наводно поредовно, патолошката знаеле да ја пуштат и за два месеци наеднаш. Јас сум под фонд од 29ти април, ама еве до денес немам исплата. Додуша и јас лично имам искуство за породилното исплаќање. Во првата бременост, пошто се породив на 31.05 и од тој ден отворив породилно, во јуни уште на почеток ми исплати фондот за тој еден ден, па после си продолжија редовно на тој исти датум секој месец.
Здраво феминки колку време важи конзилијарното од ГАК?Дали важноста е 60 дена, колку што е од приватна клиника?
Kolku sto ke ti dade komisijata tolku od 30 do 60 dena, moze I na konziljarnoto da ti pise 60 dena ama da ti skratat na 30 .