Фирмата во која сто работам им ги покачиле платите за 2000 денари плус на колешките од минатиов месец.Сакам да прашам дали знаете дали и мене ми следува 2000 плус дека сум дома на патолошка
И мене двете последни плати пред да отворам патолошка земав по 2000 повеќе, па сеа баш сакам да видам патолошката кој просек ке ми биди. Инаку патолошката нели е 70% од плата така да дали земаат просек од неколку месеци или на колку те води фирмата и јас појма немам.
Не ти менува ништо ова конкретно. Просек зимаат од последни 12 плати. Така да,нема да ти се зголеми исплатата.
Epa mene sekoja plata mi beshe skoro razlicna nekad nad 20 iljadi so praznici nekad zimav i pod 20000 deka sme na norma. Ako izvadev norma ni plakjaat povekje ako ne ne kratat 10%
Од 1ви јуни сум на боледување,15 дена од матичен па бев во чаир ми дадоа извештај и комисијата ми продолжи уштр 30 дена значи до 17.07 Прашањето ми е кога и кои документи да се поднесат за исплата на патолошка од фондот,до 30ти нели сум на терет на фирма,а и тука ме збуни газдата вика 70% се исплакало за 30 дена,ако може да ми пишете точно како е
Ako ti gi dostavuva firmata dokumentite vo fondot ti treba da dostavish original dokumenti na rabota izvestaj od maticnata za boleduvanjeto,fotokopijA Od transaksicka smetka i od komisijata dokumentot,pred 1vi mozes
I mene od ovoj mesec treba fondot da mi isplakja ama prvo sum na konzilijarno na gak pa posle ke gi dostavam na rabota dokumentite oni ke mi vrshat rabota
Здраво.сакам да ве прашам.на патолошка сум до 10 јули и пишува после тоа да се отвори породилно.несакам да отворам толку рано породилно па матичната ми вика може и одмор да земам ако имам ама дека неможе да се вратам на работа ни па да земам боловање од општ матичен. А што читав поназад сте земале така боловање од општ матичен.како ви дозволија ако ете неможе ко што вика мојава матична?