После 15 дена од матичен на комисија ми продолжија уште 30 дена. Кога треба да носам документи во фонд? Сега или со наредно продолжување на боледувањето?
Mislam deka so narednoto. Prasaj ja maticnata mojata mi rece sega izvestajot da odi na rabota za fondot e otposle. Iako moze na rabota da ti kazhat ti da si go odneses se zavisi od firmata
Здраво имате информација дали денеска работи комисијата за боледување во Букурешт?Вчера системот не работеше
Здраво Сакам да прашам месеците кога сме на патолошка дали влегуваат во просек за породилното или не ?
Јаа сум на боледување од 01.06 значи за породилното ке се рачунаат од мај месец назад 12 месеци просек од платите така?
Не ми е баш јасно со пресметкиве. Да речиме пола јули го работам, другата половина матичниот ми отвори боледување, нели прво е 14-15дена. Тој месец како ќе се смета или нема да се смета туку од платата земена во јули месец (за јуни) наназад месеците ќе влезат во пресметките?
Се зимаат и месеците кога сте на боледување, ама по износ на кој се плаќаат придонеси, не според исплатата.
Девојки ве молам да ми кажете како оди постапката да земам одмор од работа па породилно? Иако ми е сеуште рано ме интересира. Се плашам да не ми отворат самите па да треба порано да тргам на работа. Терминот ми е на 02.11 Ако може да ми кажете и кога треба да кажам на работа за одморот? Ви благодарам многу
Здраво девојки ме интересира што документи треба да се поднесат во фонд за да земам плата од таму додека сум на боледување?
Здраво, кои документи ви требаа за отварање на породилно боледување што се носат на сметководител кога ви заврши боледување за патолошка бременост
Здраво Патолошка бременост месец за месец продолжуваат боледување или? Јас двапати носам конзилијарно мислење и ме тераат ново на секој 30 дена. Може ли да биде на 60 дена? Или
Зависи од комисијата во болница што те прегледува и од состојбата месец за месец си идеш на контрола мене последните два месеци од бременост ми дадоа 60дена до породилно