Мене ми треба само инфо дали е се во ред. Само за пет дена треба да ми исплатат кои ми се врзуваат со породилното. Заради породилното ми е страв да не испадне некој проблем да се пролонгира со исплата.
И на мм му викаа се е во ред. Имам и маилови каде ми пишува таа се е во ред, а јас пари за мај добив минатиот четврток. Уште па ми пишуваше во петок попладне ќе имаш исплата, а пари нема. Прво ме исплатија за јуни, па после мај. Ако може мт или некој твој да тркне до кај Анета (раководител за финансии) најточна информација ќе добиеш.
Епа не знам јас дали сум имала луда среќа или што е во прашање ама мене ептен редовно ми исплаќаа цела бременост. Максимум сум чекала 14 дена. Еднаш дури за 9 дена ми стигнаа. Затоа сега ми е чудно...
И кај мене беа ептен реддовни а сега нема уште ништо. Ќе почекам уште малку ако не ќе го пратам мм во фонд да оди. Кога се јавив ми рекоа не се сите исплатени дека сега до петок ќе има исплати кај сите па ќе видиме
Јас зедов пари пред неколку дена мислам тогаш стасав да појдам на банкомат за јули месец 1 недела требаше фондот да ми исплати и навремено ми исплати.. Фирмата си ги доставувала сама документите денеска ми стаса писмо од фондот се надевам дека и во септември нема да чекам да дојдат други месеци за да ми се исплати за август..
Незнам кога си поднела, но јас денес бев во Фондот и испадна дека има некоја грешка во мојот предмет. Па, мој совет, ако подолго чекаш провери си и таму.
Здравствената книшка ми е на моминско презиме а сега имам ново,од фирма сум пријавена со новото презиме и трансакциската сметка ми е со новото презиме.Сега од фирма ми се јавија и ми викаат дека ке имам проблем со фонд со исплата заради различните презимиња.Има ли некој слично искуство?
Јас го ставив во заграда старото и сама си го допишав новото. Битно е од фирма да однеле ЗО-1 образец и да те ажурираат во фонд. Колку што сфаќам направено е тоа. Фондот гледа ембг, лк, извод на детето за породилното...
Да ве прашам нешто досега за боледувањево на болница одев кај началничката на гинекологија ама сега на упутот ми закажале кај друг доктор а не кај нејзе има некоја врска или кај било кој доктор да те пратат ќе те прегледаат и ќе ти дадат потписи 3то продолжување..
do utre mi e boleduvanjeto i treba da izlezam na komisija. Denes bev na pregled i ima samo eden doktor koj ke mi se potpise..vo momentot ostanatite ne bile na rabota...dali znaete osven gibekolozi dali moze nekoj drug da se potpise...i dali ako odam na komisija vo cetvrtok ke bide docna vo slucaj ako ne gi obezbedam site potpisi do utre
mora ginekolog.. ama komisijata sekako vo cetvrtok i vtornik se zbira pojdi utre rano ili pojdi vecer nema da ima drug doktor dezuren?? i eden sabajle i odma odnesigi pred 10 satot i vo 13h ke si gi zemis od fondot dokumentite
Денеска бев до фондот да проверам зошто сеуште нема исплата. Проверија во систем по матичен, нема никаков пропуст во документите, ми рекоа дека имале некој интерен проблем, правеле некакви спецификации на предметите и затоа доцнат. Најверојатно ќе имало исплата до крајот на неделава.
@delvi мене последниот пат кога собирав потписи ми рекоа, ако ми фали еден потпис да земам од Аргаников. + како што кажа @Snow white комисија е вторник и четврток, нема зошто да брзаш денес. Сепак Тенев е на одмор до 6/7.09 и Киров се враќа после 10ти. Ако можеш од Москов и Ѓузелов да земеш + Аргаников.